عدم تمایل به اخذ مالیات از کالاهای لوکس در بودجه ١۴٠٠

کالاهای لوکس

عدم تمایل به اخذ مالیات از کالاهای لوکس در بودجه ١۴٠٠

به گزارش مشرق نیوز، مالیات بر ثروت یا کالاهای لوکس و گران‌قیمت یکی از انواع پایه‌های مالیاتی است که به دلیل مزیت‌هایی که دارد توسط کشورهای پیشرفته جهان به کار گرفته می‌شود.
این پایه مالیاتی در شرایط رکود اقتصادی یا کاهش توان بنگاه‌های اقتصادی میتواند بدون تحمیل فشار مالیاتی بر تولیدکنندگان، موجب افزایش درآمدهای مالیاتی شود.
مالیات بر کالاهای لوکس به این دلیل که به قابل توجهی از افراد جامعه مشمول آن نیستند از هزینه اجتماعی وامنیتی حداقلی برخوردار است، البته ممکن است از طرف گروه‌های ذی‌نفع و ثروتمندان فشارهایی برای عدم تصویب یا اجرای این پایه مالیاتی اعمال شود.
در این بین اخذ مالیات از دارایی‌های لوکس مثل خانه و خودروهای گران قیمت در متن بودجه ٩٩ گنجانده شد تا باتوجه به اهمیت افزایش سهم مالیات از بودجه عمومی کشور، فشار حاصل از این افزایش درآمدهای مالیاتی بر دوش تولیدکنندگان پافشاری ضعیف سنگینی نکند.

طبق این اساس در بودجه ٩٩ برای مالیات‌های حاصل از خانه و خودروهای گران‌قیمت به ترتیب ٧٠٧ و ٩٠٩ میلیارد تومان ردیف درآمدی در نظر گرفته شد.
گزارش سازمان امور مالیاتی از عملکرد شش ماهه این سازمان نشان می‌دهد که دو ردیف درآمدی مربوط به اخذ مالیات از خانه‌ها و خودروهای لوکس اجرا نشده و در ۶ ماه اول سال ٩٩ هیچگونه مالیاتی از خانه‌ و خودروهای لوکس اخذ نشده است.
در ادامه این بی‌توجهی‌ها نیز در بودجه سال ١۴٠٠ هم مانند سال گذشته همان ارقام سال ۱۳۹۹ در نظر گرفته شد، درحالیکه باتوجه به تورم سالانه انتظار افزایش آن حداقل به میزان تورم وجود داشت.

بنابراین به نمایندگان مجلس شورای اسلامی پیشنهاد می‌شود که مانند مجلس دهم هنگام بررسی بودجه سال آینده ردیف‌های درآمدی مربوط به مالیات بر دارایی‌های لوکس به متن بودجه اضافه شود تا بدین ترتیب نمایندگان عزم خود را درراستای افزایش درآمدهای مالیاتی به مردم نشان دهند.

آخرین مطالب مرتبط :

2 دیدگاه برای “عدم تمایل به اخذ مالیات از کالاهای لوکس در بودجه ١۴٠٠

یعنی چی یعنی از لباس یا ساعت های یرند مالیات میگیرن ????

دی 2, 1399 در 10:29 ب.ظ

    مریم چوپانی

    ارسال پاسخ

    هنوز مشخص نیست، در حد یک طرح باقی مونده 🙂

    دی 3, 1399 در 1:14 ب.ظ

ارسال نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.