بررسی وظایف کارشناس حسابداری در هر یک از شاخه
حسابداری یکی از رشته های پرطرفدار و پر درآمد در جوامع امروزی است. این رشته ی دانشگاهی دارای بازار کار بسیار خوبی است و فارغ التحصیلان رشته ی حسابداری فرصت های شغلی زیادی را در پیش رو خواهند داشت. رشته ی حسابداری دارای شاخه های زیادی است که در این قسمت قصد داریم به انواع کارشناس حسابداری و ویژگی ها و وظایف هرکدام بپردازیم.
مطالبی که در این مقاله قصد پرداختن به آن را داریم به شرح زیر می باشد:
- کارشناس حسابداری دادگستری
- کارشناس حسابداری فروش
- کارشناس حسابداری صنعتی
- کارشناس حسابداری انبار
- وظایف کارشناس حسابداری در هر کدام از زمینه ها
- استخدام کارشناس حسابداری
- کارشناس ارشد حسابداری
برای کسب اطلاعات بیشتر درباره ی تمامی موارد بالا با ما همراه باشید.
کارشناس حسابداری و عناوین شغلی برای فارغ التحصیلان
همانگونه که در قسمت قبل گفته شد حسابداری یکی از پرطرفدارترین رشته های تحصیلی دانشگاهی است. کارشناس حسابداری به انگلیسی معادل واژه ی bachelor of accounting می باشد. همچنین در زبان انگلیسی به طور کلی به حسابداران accountant گفته می شود. و در جهان دانشگاه های زیادی اعم از دولتی و یا غیر دولتی رشته حسابداری را در بین رشته های خود دارند. حتی در بسیاری از دانشگاه ها امکان تحصیل بدون نیاز به آزمون نیز وجود دارد. در ایران نیز کارشناسحسابداری بدون آزمون و با آزمون وجود دارد.
این رشته در واقع یکی از رشته هایی است که در زمینه ی خدمت به مردم فعالیت می کند و تصمیمات و فعالیت های یک کارشناس حسابداری در یک شرکت تاثیر مستقیمی بر روی وضعیت اقتصادی آن واحد تجاری دارد. تحصیل در رشته ی حسابداری نیازمند داشتن ذهن ریاضی قوی، علاقمندی به اعداد و سروکله زدن با آنها، صبر بالا، دقت بالا در کار و… می باشد. پس یک کارشناس حسابداری باید تمامی این ویژگی ها را داشته باشد تا بتواند پس از فارغ التحصیلی در یکی از ارگان های دولتی و یا شرکت ها و واحد های خصوصی به فعالیت بپردازد. نکته ی دیگری که درباره ی کارشناس حسابداری تنوع کار و زمینه ی فعالیت است و امکان استخدام کارشناس حسابداری در سازمان ها و ارگان های زیادی وجود دارد. یک کارشناس حسابداری میتواند هر یک از زمینه های دادگستری، انبار، فروش و صنعتی را انتخاب نماید و در شرکت های مربوطه مشغول به کار شود.
وظایف کارشناس حسابداری دادگستری چیست؟
رشته حسابداری یکی از رشته هایی است که بازخورد های آن در زمینه ی امورات مربوط به دادگستری تاثیر دارد. مخصوصا در رابطه با رسیدگی به مسائل مرتبط با امور مالی باشد. از جمله این امور می توان به مواردی مانند: بررسی دفاتر قانونی و بررسی اظهارنامه های مالیاتی اشاره کرد. کارشناسی که این امور را رسیدگی می کند باید حتما در زمینه ی حسابداری و حسابرسی تخصص های لازم را داشته باشد. به همین علت بهترین گزینه برای رسیدگی به امور مالی و مالیاتی کارشناس حسابداری دادگستری است. یکی از بهترین فرصت های شغلی برای فارغ التحصیلان رشته ی حسابداری استخدام به عنوان کارشناس حسابداری در دادگستری است. علاقه مندان می توانند با شرکت در آزمون های مربوطه و تایید نهایی توسط کارشناسان مربوطه در این حوزه مشغول به کار شوند.
وظایف کارشناس حسابداری دادگستری به شرح زیر می باشد:
- انجام دادن حسابرسی و حسابداری های مربوط به امور بازرگانی، خدماتی و تولیدی تمامی اشخاص اعم از حقیقی و حقوقی در بخش های خصوصی و دولتی
- ارزیابی نمودن سهام یا سهم الشرکه
- انجام امورات مربوط به حسابداری و حسابرسی نهاد های عمومی مانند تمامی سازمان ها، وزارتخانه ها و شهرداری ها
- انجام دادن امور حسابداری و حسابرسی طرح های عمرانی
کارشناس حسابداری فروش کیست و چه وظایفی دارد؟
یکی دیگر از زمینه های کارشناس حسابداری، کارشناس فروش است. در شرکت هایی که دایره ی فروش آنها گسترده باشد و عملیات فروش و برگشت فروش آنها بالا باشد یک دایره ای وجود دارد که تمامی عملیات مربوط به فروش در این دایره بررسی و ثبت می شود. کارشناسحسابداری که در این قسمت وظیفه ی بررسی عملیات فروش را بر عهده دارد کارشناس حسابداری فروش است. یکی دیگر از فرصت های شغلی برای فارغ التحصیلان کارشناسی رشته حسابداری فعالیت در این بخش از شرکت ها است. همانطور که میدانید دایره ی فروش یکی از مهم ترین دایره ها در هر واحد اقتصادی است که باید تمامی مراحل و عملیات به درستی ثبت شود. اشتباه در ثبت عملیات فروش سبب محاسبه ی نادرست سود و زیان شرکت خواهد شد. به همین علت وظایف زیادی بر دوش کارشناس حسابداری فروش قرار دارد این وظایف به شرح زیر می باشد:
- ثبت تمامی عملیات مربوط به فروش کالا در شرکت
- ثبت پیش فاکتور فروش و تبدیل نمودن پیش فاکتور به فاکتور فروش
- کنترل نمودن تمامی حساب های مشتریان
- کنترل نمودن فروش های امانی شرکت
- هماهنگی با تمامی واحد ها مانند واحد انبار و واحد فروش
- تهیه ی تمامی گزارشات مربوط به میزان فروش کالا و یا سود دوره بنا به درخواست مدیران شرکت
- همکاری با تمامی واحد، حسابرس داخلی و مدیریت
کارشناس حسابداری صنعتی چه وظایفی را برعهده دارد؟
همانطور که در قسمت های قبل گفته شد برای یک کارشناس حسابداری فرصت های شغلی زیادی پیش رو خواهد بود. یکی از این فرصت های شغلی استخدام به عنوان کارشناس حسابداری صنعتی است. حسابداری در شرکت های تولیدی یا صنعتی دشوارتر از سایر زمینه ها است و حسابدار صنعتی باید تمای مراحل اعم از خرید مواد اولیه ی تولید، مراحل تولید محصول و فروش آن را در دفاتر ثبت نماید. به همین کارشناس حسابداری در شرکت های تولیدی باید توانایی های بالایی از لحاظ فردی و علمی دارا باشد. استخدام در این عنوان شغلی علاوه بر تحصیلات دانشگاهی در رشته ی حسابداری و سابقه ی کار در این زمینه نیازمند سرعت عمل بالا، دقت و تمرکز بالا، اعتماد به نفس بالا و داشتن قدرت کنترل می باشد.
از مسئولیت ها و وظیفه های کارشناس حسابداری در شرکت های صنعتی می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- ثبت تمامی امور در رابطه با انبار مواد اولیه و محصولات و تهیه ی گزارشات موجودی انبار در صورت نیاز کارفرما
- جمعداری تمامی اموال مربوط به شرکت
- محاسبه ی بهای تمام شده محصولات تولیدی با استفاده از فاکتورها
- محاسبه ی ارزش ریالی تمامی حواله های انبار
- پلاک کوبی نمودن تمامی اموال
- همکاری با تمامی واحد های شرکت
- طبقه بندی هزینه ها و هزینه یابی
کارشناس حسابداری انبار دارای چه مسئولیت هایی است؟
یکی دیگر از عناوین شغلی برای کارشناس حسابداری، حسابداری در قسمت انبار یک کارخانه است. انبار یکی از قسمت های کارخانه است که در آن کالا های شرکت نگهداری می شود. حسابداری قسمت انبار شامل کلیه رویداد های در رابطه با ورود، خروج و نگهداری کالا ها در انبار می شود. کارشناس حسابداری انبار مسئول تمامی این رویداد ها است. قسمت انبار نیز یکی از مهمترین قسمت ها در هر کارخانه است که ممکن است دارای قسمت های مختلفی مانند: انبار مواد اولیه، انبار کالاهای تولید شده، انبار ضایعات و انبار کالاهای نیمه ساخته باشد. حسابدار بخش انبار رابط بین بخش انبار و بخش حسابداری واحد تجاری است. که دارای وظایفی به شرح زیر می باشد:
- دریافت کالا های خریداری شده طبق فاکتور و ثبت آنها
- تحویل کالا ها بنا به درخواست و ثبت آنها طبق حواله ی خروج انبار
- ثبت کالاهای برگشتی به انبار و تحویل آنها
- طبقه بندی و کدبندی نمودن تمامی کالا های موجود در انبار
- نگهداری تمامی مدارک مربوط به ورود و خروج و کالا های امانی در انبار
- تهیه تمامی گزارشات مانند: گزارش مالی انبار، گزارش برآورد انبار، گزارش برنامه ریزی انبار و گزارش های خرید و فروش انبار و تحویل آنها به واحد های مافوق مربوطه
- همکاری در انبارگردانی و ثبت گزارشات انبارگردانی
- همکاری با تمامی واحد ها مانند مدیریت، واحد حسابداران مالی، حسابرسان، واحد تدارکات و واحد فروش
- حفاظت نمودن از کالا های موجود در انبار جلوگیری از فاسد و ضایع شدن محصولات
- در دسترس قرار ندادن اطلاعات موجود در انبار به افراد غیر مربوط
- کنترل تمامی حواله ها مربوط به ورود و خروج کالا های انبار
کارشناس حسابداری مدیریت
یکی دیگر از زمینه ها برای استخدام های کارشناس حسابداری، حسابداری مدیریت است. حسابداری مدیریت یکی از شاخه های حسابداری است که وظیفه ی آن ارائه ی اطلاعات لازم به مدیران جهت برنامه ریزی و تصمیم گیری در سازمان است. کارشناس حسابداری مدیریت نیز یکی از مهمترین شاخه های حسابداری در یک شرکت است زیرا کارشناس حسابداری مدیریت رابطه ی مستقیمی با وضعیت آینده ی یک شرکت دارد. امکان استخدام برای حسابداران مدیریت در سازمان های زیادی وجود دارد که یکی از آنها کارشناس حسابداری مدیریت همکاران سیستم است.
کارشناس ارشد حسابداری
همانطور که در قسمت های قبل به آن اشاره شد حسابداری یکی از شغل های پردرآمد در تمامی جهان می باشد به همین علت افراد علاقه ی زیادی به ادامه تحصیل دراین رشته می باشند و ترجیح می دهند تحصیلات دانشگاهی خود را در این رشته بالا ببرند تا از عناوین شغلی بالاتری بهره مند شوند. بسیاری از فارغ التحصیلان کارشناسی حسابداری به سراغ تحصیل در کارشناسی ارشد در این رشته می روند. علاوه بر کارشناس حسابداری که بعد از فارغ التحصیلی سراغ ارشد این رشته می رود؛ بسیارند افرادی که پس از کارشناسی در سایر رشته ها به سراغ ارشد در رشته ی حسابداری می روند. بسیاری از آنها معتقدند کارشناس ارشد حسابداری دارای مزایایی از جمله درآمد بالا و بازار کار مناسب می باشد.
به پایان مقاله کارشناس حسابداری رسیدیم، امیدواریم این مقاله مفید واقع شده باشد.
ممنون از همراهیتان.
مجموعه AccTrain طی سالها تلاش ارايه کننده انواع نرم افزارحسابداری موجود در بازار می باشد،.
مفتخریم پاسخ گوی نیاز شما باشیم .
جهت کسب اطلاعات بیشتراز حسابداری و نرم افزارهای حسابداری با ما همراه شوید.
مباحث مرتبط :
- تجدید ارزیابی داراییها چیست و چرا باید انجام شود؟
- با دفاتر حسابداری بیشتر آشنا شوید
- استارت آپ : چگونه استارت آپ خود را آغاز کنیم؟
- رشته حسابداری صنعتی در دانشگاه را بیشتر بشناسیم
- با دروس حسابداری مالی بیشتر آشنا شوید
- مالیات حق تمبر چیست و به چه اسنادی تعلق میگیرد؟
- حسابداری خدماتی چیست و چطور انجام می شود؟
- از حسابداری در اکسل چه می دانید؟
- سیر تا پیاز برند : چگونه برندسازی کنیم ؟!
- حسابداری تعهدی چیست و چطور باید انجام شود؟
- حسابداری تولیدی و همه آن چیزی که باید در مورد آن بدانید