از مهارت‌های لازم یک حسابدار شناختی دارید؟

مهارت‌های لازم یک حسابدار

از مهارت‌های لازم یک حسابدار شناختی دارید؟

آیا می دانید مهارت‌های لازم یک حسابدار چیست ؟ برای پاسخ به این سوال مهم و کلیدی با ما همراه شوید.

چگونه بعضی از حسابداران دارای جایگاه‌های اجتماعی خوب و برگزیده‌ای هستند؟ چگونه تعدادی از حسابداران به راحتی فرصت‌های شغلی مطرحی را به دست می‌آورند؟ بنظر شما یک حسابدار موفق و حرفه‌ای دارای چه مهارت‌هایی است؟ علم بر حسابداری و تسلط بر قوانین و اصول آن برای موفقیت افراد اصلا قابل انکار نیست و یک نکته بسیار مهم در موفقیت حسابداران است، اما همه افراد در ابتدای مسیر دارای تجربه و مهارت کاری مدنظر شرکت‌های خواستار حسابدار نیستند.

در این محتوا تعدادی از مهارت‌های لازم یک حسابدار را معرفی و آنها را بررسی می‌کنیم. افراد مبتدی می‌توانند با آموزش این مهارت‌ها و حسابداران حرفه‌ای با تقویت این مهارت‌ها میزان شانس و موفقیت خود را در سمت‌ها و جایگاه‌های شغلی متفاوتی که هستند چندین برابر کنند.

مهارت‌های لازم یک حسابدار چه تاثیری بر اشتغال آن‌ها دارد؟

تقویت مهارت‌های لازم یک حسابدار و همچنین سرمایه‌گذاری روی مهارت و توانایی خودتان به صورت هدفمند، می‌تواند مهم‌ترین عامل موفقیت شما به عنوان یک حسابدار باشد، زیرا همانطور که می‌دانید حسابداری شغلی است که بدون توجه به چگونگی شرایط اقتصادی جامعه، تمام بنگاه‌های تجاری برای انجام امور مختلف خود به یک حسابدار نیاز دارند.
حسابداران حرفه‌ای و کاربلد شرایط بد را مساعد و شرایط مساعد را به شرایطی با بازدهی چندین برابر تبدیل می‌کنند و این خواسته هر بنگاه تجاری کوچک و بزرگی است، بنابراین امکان ندارد شما مهارت‌های لازم یک حسابدار را بیاموزید و بیکار بمانید.

1_توانایی انجام کار با اینترنت و کامپیوتر

در هر جای دنیا با هر سمت شغلی که زندگی می‌کنید، یا حتی اگر دارای شغل نیستید، مهارت و توانایی کار با کامپیوتر و اینترنت همیشه شما را چند پله بالاتر از دیگران قرار خواهد داد و در عین حال شما را از دیگران بی‌نیاز می‌کند.
برای بررسی این مورد به عنوان یکی از اولین مهارت‌های لازم یک حسابدار، می‌توان گفت امروزه تقریبا تمام امور حسابداری به وسیله کامپیوتر و اینترنت انجام می‌شود و یک حسابدار ‌کاربلد باید بداند که چگونه فایل‌ها را مدیریت کند، چگونه از داده‌ها بک آپ تهیه‌ کند، چگونه اطلاعات ذخیره شده را برگرداند و بسیاری امور دیگر از این قبیل.

علاوه بر موارد مذکور توانایی یک حسابدار در کار با اینترنت برای انجام امور مربوط به مالیات و بیمه نیز بسیار مورد توجه و مهم است.

2_کار با نرم‌افزار اکسل

باتوجه به اینکه یکی از مهم‌ترین وظایف حسابداران تولید و ارائه گزارشات مالی است و این گزارشات برای استفاده‌کنندگان آن‌ها دارای اهمیت بسیاری می‌باشند، کیفیت و کارایی این گزارشات تهیه‌شده دارای اهمیت بسیاری است، بنابراین یک حسابدار موفق باید به ابزارها یا نرم‌افزار‌های کاربردی که در تهیه گزارشات مفید واقع می‌شوند مسلط باشد.
دومین مورد از مهارت‌های لازم یک حسابدار را می‌توان تسلط بر نرم‌افزار اکسل در نظر گرفت و همانطور که ممکن است بدانید نرم‌افزار اکسل یک نرم‌افزار صفحه گسترده است که برای تهیه و ارائه صورت حقوق و دستمزد، تهیه جدول بهای تمام شده، تهیه صورت‌های مالی، کنترل نقدینگی، مدیریت موجودی انبار و…مورد استفاده قرار می‌گیرد.

نرم‌افزار اکسل مانند یک ابزار همه کاره برای حسابداران است و تسلط بر آن یک مزیت رقابتی مهم محسوب می‌شود.

3_کار با نرم‌افزار‌های حسابداری

امروزه پیشرفت تکنولوژی و استفاده از فناوری در تمام بخش‌ها بسیار گسترش یافته و معدود بخش‌هایی وجود دارد که هنوز امور آن‌ها با استفاده از نیروی کار انسانی انجام شود.
تهیه و ارائه گزارشات حسابداری از فعالیت‌هایی است که دارای حساسیت و دقت بالایی است و باید گزارشات بدون کوچک‌ترین خطایی تهیه شوند و از این رو یکی از مهم‌ترین مهارت‌های لازم یک حسابدار، تسلط بر کار با نرم‌افزار‌های حسابداری می‌باشد، اما برای یادگیری آن تنها آموزش کافی نیست، سعی کنید کار با نرم‌افزار‌های حسابداری را حین کار و به‌طور عملی و حقیقی بیاموزید تا کارایی بالاتری داشته باشد.

4_توانایی تجزیه و تحلیل اسناد حسابداری

یکی از مهم‌ترین و ابتدایی‌ترین مهارت‌های لازم یک حسابدار این است که بتوانند اسناد حسابداری را مورد تجزیه و تحلیل قرار دهند و تأثیر آن‌ها را روی عناصر اصلی حسابداری بررسی کنند. بهتر است که تمام حسابداران با هر رده شغلی که هستند، مهارت صدور اسناد و همچنین تجزیه و تحلیل آن‌ها را در الویت امور خود قرار دهند تا موفقیت شغلی آن‌ها تضمین شود.

5_توانایی محاسبه حقوق و دستمزد و بیمه و مالیات کارکنان

تمام حسابداران با هر سطح شغلی باید از جزییات مربوط به پرداخت حقوق و دستمزد و مزایا، حداقل حقوق پایه، مزایای قانونی، نحوه محاسبه حقوق و دستمزد و همچنین کسورات قانونی آن مطلع باشند، زیرا یکی از سوالاتی که معمولا در مصاحبه‌های شغلی استخدام از حسابداران پرسیده می‌شود مربوط به بخش حقوق و دستمزد و مزایا می‌باشد، ندانستن آن ممکن است در ابتدا بنظر خیلی مهم نباشد اما دانستن آن یکی از مهم‌ترین وجوه تمایز شما محسوب خواهد شد.
البته حسابداران باتجربه و خبره از این موضوع آگاه هستند که تمام شرکت‌ها با هر تعداد پرسنلی که باشند به یک حسابدار حرفه‌ای برای محاسبه حقوق و دستمزد و مزایای کارکنان نیاز دارند و کسی که خود را یک حسابدار می‌داند از امور و قوانین مربوط به این بخش کاملا آگاه است.

6_تسلط بر قوانین مربوط به حسابداری

اگر محتوای قوانینی که حسابداران باید بدانند را مطالعه کرده باشید می‌دانید که قوانین مربوط به مالیات، بیمه و تجارت از مهم‌ترین قوانین مورد نیاز برای هر حسابداری هستند.
از آنجایی که تمام بنگاه‌های تجاری چه دارای سود و چه دارای زیان در انتهای سال مالی موظف به ارائه اظهارنامه مالیاتی هستند، بنابراین تسلط به قانون مالیات‌های مستقیم برای تنظیم یک اظهارنامه مالیاتی دقیق و بدون خطا الزامی است.

همانطور که در مورد قبل گفته شد دانستن امور مربوط به حقوق و دستمزد و مزایای کارکنان برای یک حسابدار در الویت است و علاوه بر آن تسلط بر قوانین بیمه نیز یکی دیگر از مهارت‌های لازم یک حسابدار برای حسابداران حرفه‌ای محسوب می‌شود. دانستن این موارد علاوه بر کمک به حسابداران در بخش حسابداری در دیگر بخش‌های مشاغل هم یک نقطه قوت مهم و کاربردی می‌باشد و کمک شایانی به بهبود وضعیت اشتغال شما خواهد کرد.

7_تنظیم و ارائه اظهارنامه مالیاتی

طبق مورد قبلی، بنگاه‌های تجاری کوچک و بزرگ در پایان سال مالی ملزم به ارائه اظهارنامه مالیاتی هستند.

جدا از دیگر مواد قانونی قانون مالیات‌های مستقیم، تنظیم و ارائه اظهارنامه مالیاتی بسیار مفصل و نیازمند تخصص لازم خود می‌باشد، از این رو حسابداران باید بدانند که چطور یک اظهارنامه مالیاتی را تنظیم کنند، نرخ مالیت بر درآمدهای مختلف چگونه است، انواع اظهارنامه که بنگاه‌ها ملزم به ارائه آن هستند چه می‌باشد و همچنین دیگر امور مربوط به این حوزه که دارای مواد و قواعد قانونی مخصوص به خود می‌باشد.

8_توانایی لازم برای ثبت دفاتر قانونی

اگر یک دانشجوی حسابداری یا اقتصاد هستید حتما می‌دانید که یکی از ابتدایی‌ترین مباحث آموزش در درس حسابداری، آشنایی و نحوه تکمیل دفاتر قانونی یعنی دفتر روزنامه و دفتر کل می‌باشد، اما متاسفانه در بسیاری از موارد این آموزش تنها به چند نکته محدود می‌شود و ممکن است حتی دانشجویان یک دفتر کل یا روزنامه را نیز از نزدیک مشاهده نکرده باشند.
طبق مواد ذکر شده در مواد قانون مالیات‌های مستقیم، اخذ و پلمپ دفاتر قانونی برای بنگاه‌های تجاری دارای الزام قانونی است و هر کدام از بنگاه‌ها درصورت عدم رعایت موارد ذکر شده توسط سازمان امور مالیاتی مشمول پرداخت جریمه و درگیر تبعات قانونی این امر خواهند شد. از سوی دیگر با توجه به اینکه اولین موردی که توسط ممیزین مالیاتی از مودیان خواسته می‌شود دفاتر قانونی آن‌ها است، حسابداران باید مهارت لازم برای ثبت، پلمپ و نگهداری این دفاتر را داشته باشند.

9_توانایی در تهیه و ارسال گزارشات فصلی

از آنجایی که طبق قوانین موجود، بنگاه‌های تجاری ملزم به ارائه گزارشات خرید و فروش، واردات و صادرات و دیگر موارد مشابه در پایان هر فصل تحت عنوان گزارشات فصلی به سازمان امور مالیاتی هستند، از دیگر مهارت‌های لازم یک حسابدار این است که طبق قوانین این گزارشات چگونه تهیه می‌شوند و اگر این گزارشات را ارائه نکند مشمول پرداخت چه مجازاتی خواهند شد؟
تهیه، تکمیل و ارسال صورت معاملات فصلی از طریق نرم افزارهایی که به وسیله سازمان امور مالیاتی تهیه شده‌اند انجام می‌گیرد و به این ترتیب هر حسابداری باید بداند که اطلاعات لازم را چگونه در  نرم‌افزار‌های مربوطه وارد و آن‌ها را ارسال نماید.

10_توانایی کنترل موجودی کالا و وجه نقد

به عنوان آخرین مورد از مهارت‌های لازم یک حسابدار، این مورد از چند جهت برای یک حسابدار در اهمیت است و برای کسی که وظیفه کنترل و نظارت بر موجودی کالا و نقدی را بر عهده دارد توجه به چند نکته ضروری است.
یک حسابدار برای کنترل موجودی‌ها باید بداند که چگونه گزارش نقدینگی تهیه کند؟ چگونه گزارش منابع مصرف تهیه کند؟ یا اینکه کار با نرم‌افزار‌های خزانه‌داری و نقدینگی چگونه است؟
البته توجه داشته باشید حسابدارانی که در شرکت‌های تولیدی، پیمانکاری، بازرگانی و شرکت‌های خدماتی فعالیت دارند، مدیریت کنترل موجودی جنسی مقداری و ریالی را نیز بر عهده دارند.

چنین حسابدارانی باید باتوجه به وظایف خود در بنگاه مربوطه، مهارت‌های لازم برای کنترل این موجودی‌ها را بیاموزند.

نتیجه‌گیری

محتوای مهارت‌های لازم یک حسابدار به پایان رسید، در این محتوا با ١٠ مهارت لازم برای حسابداران در سطوح مختلف شغلی آشنا شدیم و هرکدام از آنان را مورد بررسی قرار دادیم. توصیه ما به شما این است درصورت آشنایی و یادگیری بیشتر مهارت‌های لازم یک حسابدار، محتوای قوانینی که حسابداران باید بدانند را هم مطالعه کنید در محتواب مذکور به بررسی انواع قوانینی که یک حسابدار باید آنان را بداند پرداخته‌ایم و توضیح بسیاری از قوانین نیز به‌طور جداگانه در سایت موجود است.
هرگونه سوال، پیشنهاد و نظرات خود را از طریق درج نظرات با ما در میان بگذارید.

به پایان مقاله مهارت‌های لازم یک حسابدار رسیدیم، امیدواریم این مقاله مفید واقع شده باشد.

ممنون از همراهیتان.
مجموعه AccTrain  طی سالها تلاش  ارايه کننده انواع نرم افزارحسابداری موجود در بازار می باشد،.
مفتخریم پاسخ گوی نیاز شما باشیم .

جهت کسب اطلاعات بیشتراز حسابدار‌‌ی و نرم افزارهای حسابداری با ما همراه شوید.

مباحث مرتبط :

2 دیدگاه برای “از مهارت‌های لازم یک حسابدار شناختی دارید؟

در قدم اول یک حسابدار باید دقیق و منظم باشه

بهمن 2, 1399 در 10:16 ب.ظ

    مریم چوپانی

    ارسال پاسخ

    بله همین طوره همیشه در هر کاری نظم مهم ترین نکتست.

    بهمن 2, 1399 در 10:32 ب.ظ

ارسال نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.