ضرورت مدیریت دارایی چیست؟ با 7 مزیت مدیریت دارایی آشنا شوید.

مدیریت دارایی

ضرورت مدیریت دارایی چیست؟ با 7 مزیت مدیریت دارایی آشنا شوید.

مدیریت دارایی یکی از شاخه‌های مبحث مهم و گسترده مدیریت است، به طور کلی مدیریت دارایی روش‌های تخصصی و هوشمندانه‌ای را برای استفاده بهینه از دارایی‌ها در تمام مراحل صفر تا صد آن، یعنی از خرید تا استهلاک را ارائه می‌کند تا علاوه بر افزایش سود در بنگاه‌ها دستیابی به اهداف آن نیز سریع‌تر انجام شود.
مدیریت دارایی برای دستیابی به اهداف سازمان‌ها آن‌ها را به سمت تحقق ارزش‌های مدنظر آنان هدایت می‌کند و در عین حال نیز هزینه‌های مالی، محیطی و اجتماعی، ریسک، کیفیت و خدمات در رابطه با دارایی‌ها را متعادل و متوازن می‌نماید.

پس از مطالعه این محتوا مفهوم مدیریت دارایی را کاملا درک خواهید کرد، با مزایا، ویژگی‌های مدیران دارایی و همچنین بخش‌ها و سطوح مختلف مدیریت دارایی به خوبی آشنا خواهید شد، با ما همراه باشید. برای شروع بهتر است ابتدا به تعاریف دارایی و مدیریت به صورت جداگانه بپردازیم تا درک مفهوم دارایی مالی راحت‌تر باشد.

دارایی چیست؟

طبق استانداردهای موجود در حسابداری، اموال، مطالبات و دیگر منابع اقتصادی متعلق به یک بنگاه تجاری، که حاصل انجام معاملات، عملیات‌های مالی و سایر رویدادهایی که در گذشته اتفاق افتاده و به صورت شرعی و قانونی تحت مالکیت واحد تجاری قرار گرفته باشند دارایی نامیده می‌شوند.
همچنین توجه داشته باشید که دارایی‌ها باید قابل اندازه‌گیری با واحد پول و دارای منافع آتی برای بنگاه‌های تجاری باشند.

مدیریت چیست؟

طبق مواردی که در محتوای مدیر موفق کیست و مدیریت به چه معناست گفته شد، مدیریت مجموعه‌ای از مهارت‌های کلیدی است که مدیران با توجه به زمینه فعالیت و شرایط بنگاه تجاری ملزم به انجام آنان هستند، همچنین طبق تعاریف مدیر کسی است که از مهارت‌ها و عملکردهای کلیدی خود برای دستیابی سازمان مورد نظر به بالاترین پتانسیل ممکن استفاده کند.

مدیریت دارایی چیست؟

به طور کلی تعریف مدیریت دارایی به دو بخش مدیریت دارایی‌های فیزیکی و مدیریت دارایی‌های مالی قابل تقسیم است، در ابتدا به تعریف مدیریت دارایی‌های فیزیکی خواهیم پرداخت. مدیریت دارایی‌های فیزیکی، شامل مدیریت و نظارت بر دارایی‌های قابل اندازه‌گیری و غیرقابل اندازه‌گیری در بنگاه‌های تجاری می‌باشد و هدف از انجام آن استفاه بهینه از منابع موجود می‌باشد.

مدیریت دارایی در بنگاه‌های تجاری بر عهده گروهی از افراد است که مسئولیت پایه‌ریزی اهداف و همچنین سیاست‌های مدیریت دارایی را انجام می‌دهند. اگر بخواهیم مدیریت دارایی را از بعد دارایی‌های مالی مورد بررسی قرار دهیم می‌توان گفت که مدیریت دارایی‌های مالی خدماتی است که برای انجام خدمات مالی و سرمایه‌گذاری و کسب سود و بازدهی انجام می‌شود که خارج از بحث این محتوا می‌باشد.

در این محتوا مدیریت دارایی فیزیکی که در بنگاه‌های تجاری مختلف برای استفاده مفید و بهینه از منابع انجام می‌شود مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

مدیریت دارایی چه می‌کند؟

در مرحله اول هدف از مدیریت دارایی حفظ ارزش دارایی و پس از آن افزایش ثروت می‌باشد، بدین ترتیب در ابتدا مدیر دارایی تلاش می‌کند ارزش دارایی افراد را حفظ کند و سپس کمک می‌کند تا از این دارایی‌ها و منابع برای تولید یا خرید کالاهای سودآور و دارای تقاضا استفاده شود، البته قبل از تصمیم‌گیری پتانسیل و فرصت‌های موجود به طور تخصصی و حرفه‌ای مورد بررسی قرار می‌گیرند تا بهترین و کاراترین آن‌ها انتخاب ‌شوند.

مدیران دارایی چه ویژگی‌هایی دارند؟

  • مدیران دارایی متغیرهایی مثل شرایط مشتریان، میزان ریسک‌پذیری ترجیحات و اهداف سرمایه‌گذاری مشتریان فعالیت خود را تنطیم می‌کنند و به نوعی به عنوان وکیل یا نماینده مشتریان محسوب می‌شوند.
  • پذیرش ریسک و تصمیم‌گیری درست از دیگر ویژگی‌های یک مدیر دارایی است که می‌تواند حتی در بدترین شرایط اقتصادی هم بازدهی مطلوبی را برای بنگاه ایجاد کند.
  • همچنین مدیران دارایی یکی مهم‌ترین و تاثیرگذارترین عوامل در انتخاب بنگاه تجاری شما هستند و این مهارت و تجربه اوست که باعث می‌شود مشتریان در بازار رقابتی موجود و وجود رقبای فراوان شما را انتخاب کنند.

7 مزیت مدیریت دارایی چیست؟

در ادامه ٧ مورد از مهم‌ترین و قابل توجه‌ترین مزایای مدیریت دارایی را مورد بررسی قرار خواهیم داد.

1_رصد دارایی‌ها به صورت آنی


همانطور که می‌دانید در هر کسب و کار و بنگاه تجاری، دارایی‌ها دارای نقش مهم و حیاتی هستند، همچنین علاوه بر خود دارایی‌ها جریان‌های نقدی حاصل از آنان نیز در فرآیند تولید و ارائه خدمات مورد توجه قرار می‌گیرند و بررسی و کنترل لحظه‌ای و آنی دارایی‌ها مسیر رشد شرکت‌ها را تضمین خواهند کرد.

2_مدیریت دارایی مبتنی بر تکنولوژی ابری

تکنولوژی ابری درواقع همان سیستم آنلاین می‌باشد که می‌تواند با توجه به نیاز در زمینه‌های مختلف مورد استفاده قرار بگیرد، مدیریت دارایی هم از این قضیه مستثنی نیست و استفاده از سیستم ابری در بنگاه‌های تجاری، امکانات و ویژگی‌های زیادی را در اختیار کارکنان قرار خواهد داد و مهم‌ترین آنان نیز فراهم کردن امکان دسترسی و بررسی اطلاعات مربوط به دارایی‌ها در هر زمان و هر مکانی است.

3_دستیابی جزئی و دقیق به اطلاعات

با استفاده از سیستم مدیریت دارایی و امکان دسترسی آنی به آنان می‌توان از هرگونه سرقت یا کسری در دارایی‌ها مطلع شد، همچنین از تجهیزاتی که نیاز به تعمیر داشته باشند گزارشاتی را تهیه کرد، البته قابل ذکر است که در تمام بنگاه‌های تجاری کوچک و بزرگ داشتن یک زیربنا و سیستم کاری منسجم بسیار مهم است.

4_تشخیص دارایی‌های کاذب

در هر بنگاه تجاری ممکن است یک دارایی اشتباها و بدون اینکه وجود خارجی داشته باشد در حساب‌ها ثبت شود، به طور مثال ممکن است تعدادی از دارایی‌ها از کار افتاده باشند یا حتی به سرقت رفته باشند و در این میان است که با کمک سیستم مدیریت دارایی، می‌توان بر دارایی‌ها به طور لحظه‌ای نظارت کرد و دارایی‌های کاذب را شناسایی و نسبت به حذف آنان اقدام کرد.

5_امکان انجام فعالیت‌های عملیاتی با کارایی بیشتر

اگر در بنگاه‌های تجاری سیستم مدیریت دارایی برپا باشد، علاوه بر صرفه‌جویی در مصرف دارایی‌ها می‌توان نقش هریک از دارایی‌ها را در بخش‌های مختلف کسب کار مورد بررسی قرار داد، و شما به این ترتیب می‌توانید از ظرفیت هریک از امکانات و دارایی‌هایی خود مطلع شوید و راه و روش دستیابی به بیشتری کارایی را انتخاب کنید.

6_پیش‌بینی هزینه‌ها و بودجه شرکت

وقتی امکان دسترسی به سابقه عملیاتی یک دارایی یعنی از زمان خرید و راه‌اندازی تا مستهلک شدن آن وجود داشته باشد این امکان فراهم می‌شود که دارایی مربوطه دقیقا مورد بررسی و ارزیابی قرار بگیرد تا بدین وسیله امکان داشتن یک تصویر ذهنی بهتر از خریدهای آینده شرکت فراهم شود و تصمیمات بهتری برای خرید تجهیزات گرفته شود.

7_تشخیص روندها در کسب‌وکار

وجود یک سیستم مدیریت دارایی در بنگاه تجاری با ارائه فرآیندهای عملیاتی و پیش‌بینی آینده این امکان را به وجود می‌آورد که شرکت از ساختار و ماهیت دارایی‌های خود شناخت و درک بهتری داشته باشد و با داشتن اطلاعات بیشتر درمورد هر دارایی، روند کسب و کاری خود را مشخص کند.

همچنین آگاهی از روندهای کسب و کاری، درک چرخه عمر یک دارایی را افزایش داده و به برنامه‌ریزی بهتر برای تعمیر و نگهداری تجهیزات کمک خواهد کرد.

سخن پایانی

حتما پس از مطالعه این محتوا به اهمیت و کارایی بالای این شاخه از مدیریت پی برده‌اید و توصیه ما این است که باتوجه به شرایط اقتصادی حاکم بر کشور و متغیر بودن هر روزه هزینه‌ها و ارزش دارایی‌ها، لطفا در سیستم‌ حاکم بر بنگاه‌های تجاری خود مدیریت دارایی را نیز در الویت و اهمیت قرار دهید تا با روش‌ها و فرآیند هوشمندانه و تخصصی به نگهداری، استفاده و همچنین توسعه دارایی‌ها پرداخته شود.

به پایان مقاله مدیریت دارایی رسیدیم، امیدواریم این مقاله مفید واقع شده باشد.

ممنون از همراهیتان.
مجموعه AccTrain  طی سالها تلاش  ارايه کننده انواع نرم افزارحسابداری موجود در بازار می باشد،.
مفتخریم پاسخ گوی نیاز شما باشیم .

جهت کسب اطلاعات بیشتراز حسابدار‌‌ی و نرم افزارهای حسابداری با ما همراه شوید.

مباحث مرتبط :

4 دیدگاه برای “ضرورت مدیریت دارایی چیست؟ با 7 مزیت مدیریت دارایی آشنا شوید.

ممنون از محتوای مفیدتون

دی 22, 1399 در 8:00 ب.ظ

    مریم چوپانی

    ارسال پاسخ

    سپاس از وقت و توجه ای که دادید????

    دی 24, 1399 در 8:23 ب.ظ

بسیار عالی ????

دی 22, 1399 در 8:02 ب.ظ

    مریم چوپانی

    ارسال پاسخ

    ممنون زنده باشید ????

    دی 24, 1399 در 8:22 ب.ظ

ارسال نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.