مفهوم دقیق مالیات قطعی ، چرا باید اسرع وقت پرداخت کنید؟!
مالیات قطعی تحت نظر سازمان امور مالیاتی کشور بررسی و پس از آن طبق قانون برای صاحبان مشاغل و مودیان مشخص میشود، در تعیین مالیات قطعی میزان درآمد افراد بسیار موثر است و اگر فرد نسبت به مالیت متعلق اعتراض داشته باشد میتواند به برگه مالیات قطعی اعتراض کند.
مالیاتی که برای یک بنگاه تجاری تعیین میشود در ابتدا یک مالیات غیرقطعی است و همانطور که در ادامه محتوا به توضیح آن خواهیم پرداخت اگر به آن اعتراضی نشود و افراد آن را قبول داشته باشند تحت عنوان مالیات قطعی در نظر گرفته میشود.
در این محتوا مالیات قطعی را مورد بررسی قرار خواهیم داد، اینکه مالیات قطعی چیست؟ چگونه به مالیات قطعی تبدیل میشود؟ آیا میتوان آن را تغییر داد و همچنین مواد قانونی مربوط به حوزه مالیات قطعی را نیز بیان خواهیم کرد. مطالعه این محتوا علاوه بر افراد عادی جهت کسب اطلاعات بیشتر، به مودیان مالیاتی برای آشنایی بیشتر با این مبحث هم بسیار توصیه میشود.
با ما همراه باشید.
مالیات قطعی چیست؟
سازمان امور مالیاتی پس از تعیین میزان مالیات شما، برگ تشخیص مالیات را صادر میکند و مودیان مالیاتی میتوانند در صورت اعتراض به آن نهایتا تا ٣٠ روز به این برگه اعتراض کنند، اگر مودیان اعتراضی به مالیات اعلام شده در برگه تشخیص مالیات نداشته باشند برگه مالیات قطعی صادر خواهد شد، درواقع برگ قطعی مالیات است که تحت عنوان مالیات قطعی هم شناخته میشود.
پس از صدور برگه تشخیص مالیات از آنجایی که این عدد مالیات قطعی را نشان نمیدهد، طبق قوانین پرداخت کننده میتواند از جزئیات آن مانند چگونگی محاسبه مالیات بر اساس تراکنشها و میزان دارایی، اسامی و مشخصات و منصب افراد بررسی کننده امور مالیاتی آنها و…مطلع باشد.
مراحل تعیین مالیات قطعی چگونه است؟
در اولین مرحله تعیین مالیات، مالیات بر اساس اظهارنامه ارائه شده توسط مودی مالیاتی تعیین میشود.
اظهارنامه ارائه شده توسط مودیان امکان اصلاح و بازبینی را دارد و بر اساس قوانین و مقررات میتوان آن را اصلاح کرد، محاسبه مالیات هم بر اساس آخرین اظهارنامه ارائه شده انجام میشود و پس از آن برگه تشخیص مالیات صادر میشود و همانطور که گفته شد پس از آن تا تعیین مالیات قطعی ٣٠ روز فرصت وجود دارد.
اگر مودیان به مالیات اعتراض کنند، هیأت اختلاف مالیاتی به بررسی اعتراض آنان میپردازد و مالیات قطعی هم طبق اعلام و رای این هیات تصویب میشود.
مالیات قطعی مانند یک حکم قانونی است و مودیان مالیاتی باید در اولین فرصت نسبت به پرداخت آن اقدام نمایند، زیرا عدم پرداخت آن یک تخلف مالیاتی محسوب میشود و جرائم مالیاتی خود را به دنبال خواهد داشت و در صورت عدم پرداخت مالیات قطعی سازمان امور مالیاتی قدرت و اختیار لازم را برای برخورد قانونی با متخلفان دارد.
تفاوت مالیات قطعی با دیگر مالیاتها در چیست؟
همانطور که میدانید مالیات دارای انواع مختلفی شامل مالیات بر ارث، مالیات بر درآمد، مالیات بر ارزش افزوده و…میباشد که اکثرا برای پرداخت آنها یک زمان تعیین شده وجود دارد و چون الزام قدرتمندی برای پرداخت آنان وجود ندارد افراد در بعضی مواقع پرداخت جریمه را هم قبول میکنند و مالیات متعلق را دیرتر پرداخت میکنند.
اما درمورد مالیات قطعی اینطور نیست و افراد برای پرداخت آن نباید هیچگونه تأخیری انجام دهند، زیرا مشمول پرداخت جریمههای سنگین و همچنین پیگیریهای شدید قانونی خواهند شد که به دلیل سفت و سخت بودن الزام قانونی آن، بیرون آمدن از چنین ماجراهایی بسیار زمان بر و سخت میباشد.
چگونه به مالیات قطعی اعتراض کنیم؟
اگر از مهلت ٣٠ روزه برای ثبت اعتراض گذشته باشد و رای هیات بدوی هم مورد تایید نباشد، باز هم امکان اعتراض به مالیات وجود دارد، البته توجه داشته باشید که اعتراض به مالیات قطعی بدون طی کردن مراحل اعتراض به برگ تشخیص مالیات و هیأت بدوی امکانپذیر نمیباشد.
جالب است بدانید طبق ماده ٢۵١ قانون مالیاتهای مستقیم، امکان شکایت دوطرفه هم از سمت مودی مالیاتی و هم از سمت کارشناس سازمان امور مالیاتی وجود دارد و هردوی آنان این توانایی را دارند که به مالیات قطعی اعتراض داشته باشند.
- یکی از راههایی که به وسیله آن میتوان به مالیات قطعی اعتراض داشت، طرح اعتراض در شورای عالی امور مالیاتی میباشد که بدین ترتیب ٣٠ روز بعد از صدور رای مالیات قطعی در هیأت شکایت هر کدام از افراد، مودیان یا کارشناسان در این شورا مورد بررسی قرار میگیرد.
- از دیگر راههای اعتراض به مالیات قطعی، طرح شکایت و اعتراض در دیوان عدالت اداری میباشد.
البته باتوجه به حساسیت و لازمالاجرا بودن نظر دیوان بهتر است که با یک وکیل مجرب و متخصص مشورت کرده و سپس مستندات خود را برای رسیدگی به این مرجع ارسال کنید. - اگر شرایطی ایجاد شود که هر یک از طرفین یعنی مودیان یا کارشناسان مالیاتی، با دستیابی به اسناد جدید بتوانند اشتباه در محاسبه مالیات قطعی را اثبات کنند، میتوانند با یک روش قوی و از طریق مکاتبه با وزیر امور اقتصادی و دارایی و در خواست تشکیل هیأت سهنفره، اعتراض خود به مالیات قطعی را اعلام کنند.
هیأت سه نفره به منظور بررسی شکایت فرد شاکی و به انتخاب وزیر تشکیل میشود که دارای اعتبار بسیار بالایی هم میباشد، طی این بررسی باید ارسال تمام مدارک و مستندات لازم بدون هیچ کم و کسری در زمان معین شده انجام شود و ارسال آنان پس از زمان تعیین شده امکان پذیر نخواهد بود.
اگر مودی مالیاتی مالیات قطعی خود را پرداخت نکند چه میشود؟
طبق ماده ٢١٠ قانون مالیاتهای مستقیم، اگر مودی مالیاتی، مالیات قطعی شده خود را نهایتا طرف ١٠ روز از تاریخ ابلاغ برگ قطعی مالیات پرداخت نکند، اداره امور مالیاتی به موجب برگه اجرایی به او ابلاغ میکند که ظرف یک ماه از تاریخ ابلاغ بدهی خود را پرداخت کند یا ترتیب پرداخت آن را به اداره امور مالیاتی بدهد.
طبق تبصره یک این ماده، در برگه اجرایی باید نوع و مبلغ مالیات، مدارک تشخیص قطعی بدهی، سال مالیاتی، مبلغ پرداخت شده قبلی و جریمه متعلق ذکر شود.
طبق تبصره دوم این ماده نیز آن قسمت از مالیات که مورد قبول مودی مذکور در اظهارنامه یا ترازنامه ارائه شده است به عنوان مالیات قطعی تلقی میشود و از طریق عملیات اجرایی قابل وصول است.
برای اعتراض به مالیات قطعی چه مدارکی لازم است؟
اگر قصد اعتراض به مالیات قطعی را دارید باید فرم شکایت کاملا دقیق و درست تنظیم شود و تمام اظهارنامهها و اسناد و مدارک باید به همراه تأییدیه برای اشخاص حقوقی مطرح شوند. همچنین توجه داشته باشید که یکی از موارد ضروری برای اعلام اعتراض، امضای مودی به همراه نام او و ارائه تصویر کارت ملی است.
اگر از طریق وکیل اعتراض خود را دنبال میکنید باید کپی وکالتنامه، فیش دریافتی حقالزحمه، کارت شناسایی ملی و همچنین برگه مالیات قطعی که شکایت به آن وارد است هم باید همراه مودی مالیاتی باشد.
در نهایت توجه داشته باشید که تمام مدارک را به طور دقیق ارائه کنید زیرا پس از تحویل آنها دیگر امکان افزودن مدارک وجود ندارد، همچنین اگر مدارک را به صورت پستی ارسال میکنید، باید ارسال از طریق شرکت پست صورت بگیرد.
نتیجه گیری
در این محتوا با مالیات قطعی، تفاوت آن با دیگر مالیاتها، مواد قانونی آن در صورت عدم پرداخت و همچنین نحوه ثبت اعتراض برای مالیات قطعی به طور کامل آشنا شدیم. همانطور که گفته شد مالیات قطعی از مالیاتهایی است که باید نسبت به پرداخت آن در اسرع وقت، دقت و توجه لازم را داشته باشید تا درگیر مراحل قانونی پیچیده و سخت آن نشوید.
در نهایت پرداخت مالیات در همه زمینهها امری است که باید سعی کنید آن را در زمان مقرر انجام دهید تا از بخشودگیها و معافیتهای مالیاتی هم بهرهمند شوید.
هرگونه سوال و ابهام خود در رابطه با مالیات قطعی را میتوانید از طریق درج نظراتتان با ما در میان بگذارید.
به پایان مقاله مالیات قطعی رسیدیم، امیدواریم این مقاله مفید واقع شده باشد.
ممنون از همراهیتان.
مجموعه AccTrain طی سالها تلاش ارايه کننده انواع نرم افزارحسابداری موجود در بازار می باشد،.
مفتخریم پاسخ گوی نیاز شما باشیم .
برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص مالیات و مباحث مالی با ما همرا باشید.
مباحث مرتبط :
- صورت مغایرت بانکی و هرآنچه باید در رابطه با آن بدانید.
- نهادهای مالی : سرمایه شما در دست چه کسانی است؟
- مفاصا حساب بیمه : برای درخواست مفاصا حساب چه مدارکی لازم است؟
- قیمت گذاری : قیمت کالا و خدمات خود را چگونه تعیین کنیم؟
- ضرورت مدیریت دارایی چیست؟ با 7 مزیت مدیریت دارایی آشنا شوید.
- مفهوم دقیق حسابداری دولتی و تفاوت آن با حسابداری بازرگانی چیست ؟
- کاربرگ بیمه : نرخ حسابرسی در کاربرگ های بیمه چگونه است؟
- مفهوم حسابرسی داخلی چیست؟ با وظایف اصلی حسابرس داخلی آشنا شوید.
- چگونگی انحلال شرکت و بررسی مالیات شرکت منحل شده.
- هر آنچه که باید درباره قراردادهای آتی و بخش های استاندارد آن بدانید.
عزتی
بسیار جامع و مفید بود.. سپاس
دی 29, 1399 در 9:53 ب.ظ
Sana
خیلی عالی
دی 29, 1399 در 10:16 ب.ظ