مالیات شرکت زیان ده چگونه محاسبه می شود؟
اکنون در دنیای مدرن امروز که شما در حال خواندن این متن هستید هزاران هزار شرکت تجاری، بازرگانی، خدماتی، سهامی و… در حال فعالیت، کسب سود یا زیان هستند.
اگر میزان درآمد یک شرکت ازهزینه اولیهای که برای آن خرج شده بیشتر باشد، یک شرکت زیان ده شناخته میشود.
البته طبیعی است که افراد در ابتدای شروع فعالیت بنگاه تجاری خود با ضررهایی جزئی روبهرو شوند اما ادامه یپدا کردن این روند خوشایند نخواهد بود و شما یا مجبور به بستن بنگاه تازه تأسیس خود هستید و یا باید در سیاستهای اعمال شده خود تجدیدنظر کنید.
البته این نکته را در نظر بگیرید که زیان ده بودن شرکتی به معنای نوپا بودن آن نیست.
زیرا گاها دیده شده که شرکتهای بزرگ و باسابقه قدیمی هم دچار این امر میشوند و در رده شرکتهای زیان ده قرار میگیرند. در این محتوا قصد بررسی نحوه محاسبه مالیات شرکتهای زیانده را داریم، بدین منظور در ابتدا مفهوم شرکت، شرکت زیانده و مالیات را بررسی خواهیم کرد. مالیات امروزه دغدغه ی بسیاری از شرکت ها و مؤسسات، افراد صاحب اموال و دارایی است و یکی از عمده ترین مسائلی میباشد که هر کسب و کاری به هنگام آغاز فعالیت خود آن را در نظر میگیرد.
مالیات چیست ؟
مالیات در اصل پولی است شامل درآمدهای افراد یا سود حاصل از فعالیت های اقتصادی آنان که مقداری از این پول بایدطبق قوانین حاکم بر کشورها توسط مردم و افراد جامعه جهت تأمین مخارج عمومی به دولتها پرداخته شود.
علت این پرداخت این است که امکانات رسیدن به درآمد و سود را دولتها در اختیار مردم قرار دادهاند.
مالیات انواع مختلفی دارد و ممکن است به اشخاص، مؤسسات، اموال و دارایی و… تعلق بگیرد.
شرکت چیست؟
شرکتها اجتماع دو یا چند شخص حقیقی و یا حقوقی به منظور انجام فعالیتهای مختلف جهت کسب درآمد هستند.
فعالیت و عملکردهای مختلف وابسته به زمان و نحوهی انجام آنها موجب سود و یا زیان ده بودن شرکت ها میشوند. البته قابل ذکر است که زمانی به اجتماعات افراد شرکت گفه میشود که شراکت بین دو یا چند نفر به صورت قانونی ثبت شده باشد و هرکدام از شرکا به نسبت سهم خود در آن شریک باشند.
داشتن یک شرکت میتواند برای شما اعتبار کسب کند تا بتوانید با شرکتهای بزرگ قرارداد ببندید، وام دریافت کنید یا مجوزهای لازم برای را برای انواع فعالیتهای تجاری دریافت کنید. تمامی شرکتها باید برای خود یک دوره یک ساله را به عنوان سال مالی در نظر بگیرند و در این روز عملکرد سود و زیان شرکت را برای یک سال را ارائه دهند.
حال ممکن است یک شرکت چه نوپا و چه قدیمی، سود و یا زیان داشته باشد.
چطور مهر “زیان ده” پسوند شرکتمان میشود؟
اگر پس از محاسبات و به قولی سبک و سنگین کردن معاملات ثبت شده، شرکت به این نتیجه رسید که میزان درآمد دریافتی کمتر از هزینههای اولیهای باشد که برای مخارخ خود در نظر گرفته است، متاسفانه آن شرکت در دستهی زیان ده قرار میگیرد. این موضوع علاوه بر شرکتهای نوپا دامنگیر شرکتهای قدیمی نیز خواهد شد و هیچ شرکتی از هیچ نوعی مستثنی از این مسئله نیست. عوامل مختلفی باعث زیان ده شدن شرکت شما خواهد شد، از جمله این عوامل میتوان به تجربهی ناکافی، نبود مدیریت صحیح، عدم استفاده صحیح و اصولی از بازاریابی و… اشاره کرد.
چگونه میتوان دریافت که یک شرکت زیانده است؟
یکی از راههای بررسی سود یا زیان ده بودن شرکتها بررسی اظهارنامهای است که توسط آنان ارائه میشود.
میزان مالیات در کشور ما به دو صورت علی الرئس و خود اظهاری قابل تشخیص میباشد.
در حالت علی الرئس مأموران و بازرسین اداره مالیات شخصاً به امور رسیدگی میکنند و پس از بررسی مدارک موجود میزان مالیات شما را تعیین میکنند، اما در حالت خود اظهاری شما پس از تنظیم کردن اظهارنامه خود و مشخص کردن میزان سود و زیان بنگاه اقتصادی خود میزان مالیات خود را تعیین می کنید. اما قبل از ارائه اظهارنامه شما زمانی که پول کافی برای پرداخت بدهیهای شرکت خود نداشتید یا این در زمان ایجاد ضررهای کوچک و جزئی نمیدانستید که چطور باید این روند را اصلاح کنید و به سود برسید، متاسفانه شما یک شرکت زیان ده هستند.
مالیات شرکتهای زیان ده چگونه است؟
شرکتهای زیان ده هم مانند دیگر اشخاص و کسبوکارها، وظیفه دارند مطابق با قوانین و در موعد تعیینشده، با استفاده از نرم افزارهای حسابداری یا سایر ابزارها، هزینهها و درآمدهای خود را مشخص کنند و اظهارنامههای مالیاتی خود را تکمیل و تسلیم سازمان امور مالیاتی نمایند.
زیانده بودن یک شرکت باید مورد تایید سازمان امور مالی قرار بگیرد !
درصورتیکه زیانده بودن شرکت مورد تأیید سازمان مالیاتی قرار گرفت، مالیات تا زمان سوددهی مجدد شرکت و کسر زیانهای قبلی از سودهای سال بعد، دریافت نخواهد شد. بدین صورت که اگر سازمان امور مالیاتی پس از ارائه اظهارنامه مالیاتی متوجه شود که یک شرکت زیان ده میباشد برای انجام امور مالیاتی و نحوه تعیین مالیات آن از روشهای متفاوتی استفاده میکند. در واقع میتوان گفت اگر زیان ده بودن یک شرکت پس از ارائه اظهارنامه مالیاتی ثابت شود، سازمان امور مالیاتی در آن زمان از شرکت مذکور مالیاتی دریافت نخواهد کرد و تا زمان رسیدن شرکت به سوددهی صبر خواهد کرد.
در این حالت هم نکته قابل توجه این این که باید مدارک هزینهها و درآمدهای ارائه شده توسط سوی سازمان امور مالیاتی مورد قبول واقع شود و اگر هزینههای شرکت مورد تایید سازمان قرار نگیرد یا منابع به درستی در اظهارنامه ذکر نشوند، شرکت زیان ده شناخته نمیشود. البته عدم دریافت مالیات در حالتی است که پس از بررسیهای لازم سازمان امور مالیاتی متوجه شود که هزینههای شرکت بیشتر صرف پرداخت حقوق کارکنان یا تهیه لوازم برای گسترش شرکت شده است. اگر بررسی هزینهها نشاندهد که هزینههای شخصی و اضافی شرکت باعث شده یک شرکت زیان ده شود، دیگر شامل معافیت از پرداخت مالیات نیستند و باید مالیات متعلق را پرداخت کنند.
موارد قانونی مربوط به مالیات شرکتهای زیان ده
هزینههای قابل قبول برای تشخیص درآمد مودیان مالیاتی و مشخص شدن زیان ده بودن شرکت آنان در ماده ١۴٧ قانون مالیاتهای مستقیم ذکر شده است که طبق مواد موجود در سامانه سازمان امور مالیاتی کشور به شرح زیر است. “ماده ١۴٧_هزینههای قابل قبول برای تشخیص درآمد مشمول مالیات، به شرحی که ضمن مقررات این قانون مقرر میگردد عبارت است از: هزینههایی که در حدود متعارف متکی به مدارک بوده و منحصرا مربوط به تحصیل درآمد موسسه در دوره مالی مربوط، با رعایت حد نصابهای مقرر باشد. در مواردی که هزینهای در این قانون پیشبینی نشده یا بیش از نصابهای مقرر در این قانون بوده باشد ولی پرداخت آن به موجب قانون و یا مصوبه هیأت وزیران صورت گرفته باشد قابل قبول خواهد بود.”
در ماده ١۴٨ این قانون نیز به شرح موارد ذکر شده در ماده ١۴٧ پرداخته شده است.
سخن پایانی
در نهایت میتوان گفت ممکن است برای تمام شرکتها پیش بیاید که تحت شرایطی زیان ده شناخته شوند و دخل و خرج آنها باهم هماهنگی نداشته باشد، این امر ممکن است در طول زمان فعالیت شرکت چندین بار رخ دهد اما نکتهای که مهم است اصلاح اشتباهات انجام شده و عدم تکرار آنها میباشد تا شرکت را مجدد به شرایط سوددهی رساند. همچنین توجه داشته باشید از اطلاعات مالی دورههای خود را با دقت تمام ثبت نمایید تا در هنگام ارائه آنان با مشکل مواجه نشوید.
به پایان مقاله مالیات شرکت زیان ده رسیدیم، امیدواریم این مقاله مفید واقع شده باشد.
ممنون از همراهیتان.
مجموعه AccTrain طی سالها تلاش ارايه کننده انواع نرم افزارحسابداری موجود در بازار می باشد،.
مفتخریم پاسخ گوی نیاز شما باشیم .
برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص مالیات و مباحث مالی با ما همرا باشید.
مباحث مرتبط :
- مراحل و استاندارهای مدیریت ریسک
- 7 مهارت ضروری برای تبدیل شدن به یک مدیر موفق
- نحوه استعلام سوابق بیمه به چه صورت است؟
- صفر تا صد بیمه بازرگانی و تفاوت آن با بیمه اجتماعی !
- مالیات بر استارت آپها چگونه است؟
- جرم شناسی مالیاتی چیست؟ موارد قانونی آن شامل چه مواردی است؟
- حسابدار کیست و چه وظایفی بر عهده دارد؟
- با خدمات حسابداری و بهترین شیوه دریافت آن آشنا شوید
- همه آن چیزی که باید در مورد نرم افزار حسابداری شخصی بدانید
- از مالیات بر واردات کالا چه میدانید؟
- سیر تا پیازه حسابداری مدیریت : ویژگی ها و اهداف آن
Mino
مطلب مفیدی بود ????????
دی 6, 1399 در 11:13 ب.ظ
مریم چوپانی
ممنون از همراهی شما ????
دی 7, 1399 در 12:27 ب.ظ
نگین نازی
یعنی اگه یه شرکت ضرر کنه مالیات نمی پردازه؟ تا کی این روند ادامه داره؟ ????
دی 6, 1399 در 11:15 ب.ظ
مریم چوپانی
تا زمانی که به سوددهی مجدد برسه
دی 7, 1399 در 12:26 ب.ظ