شرایط جدید بیمه بیکاری و بازنشستگی مردان و زنان
به گزارش کارگر آنلاین، باقرنژاد کارشناس کار، مهمان این هفته درمورد بیمه بیکاری گفت: طبق ماده ۶ قانون بیمه بیکاری، کارگرانی که به صورت غیرارادی از ادامه کار کنه شده باشند بیکار تلقی میشوند.
اگر کارکری خواهان دریافت مقرری بیمه بیکاری است یک ماه فرصت دارد تا برای دریافت آن اقدام نماید.
شرایط افراد مشمول بیمه مقرری بیمه بیکاری :
داشتن حداقل ۶ ماه سابقه پرداخت بیمه یکی از این شرایط است، همچنین کارگر نیز باید در آخرین مکان اشتغال خود سابقه یک سال کار را داشته باشد.
توجه داشته باشید که مستمری بیمه بیکاری به افرادی تعلق میگیرد که به صورت ناخواسته از کار بی کار شدهاند، یعنی کارگاه محل اشتغال آنان به دلیل کاهش تولید، تعمیرات یا هر علت دیگری که بدون ارتباط با کارگر است نیروی کاری خود را تعدیل میکند.
ایشان درمورد مشکلات کارگران ساختمانی گفتند کارگران ساختمانی نه تنها دارای قرارداد کاری نیستند بلکه کارفرمای آنها نیز مشخص نیست و این احتمال وجود دارد که کارفرما دستمزد آنان را پرداخت نکند.
همچنین اگر کارفرما دستمزد کارگران را پرداخت نکند، کارگر باید به شورای حل اختلاف مراجعه کنند و این شورا پس از بررسی شرایط کار و ادعای طرفین رای صادر میکند.
در صورت مشخص نبودن عنوان شغلی کارگران نیز توضیح داد که متاسفانه، کارگرانی که اطلاعی از عنوان شغلی خود در لیست بیمه ندارند ممکن است کارفرما هر عنوان شغلی را برای آنان در نظر بگیرد که این موضوع یکی از مشکلات و دغدغههای فعالان کارگری میباشد.
اداره کار و سازمان تأمین اجتماعی نیز تعهدی درباره این موضوع ندارد.
او درباره بازنشسته شدن با ١٠ سال سابقه کار نیز افزود قانونی در مجلس تصویب شده است که آقایان ۶٠ ساله و بانوان ۵٠ ساله با ١٠ سال سابقه بیمه میتوانند بازنشسته شوند، این افراد به ازای ١٠ روز در ماه مستمری ماهانه دریافت خواهند کرد.
مردان با ۶٠ سال سن میتوانند بازنشسته شوند و در صورتی که آنها ٢٠ سال یا بیشتر سابقه داشته باشند مستمری کامل دریافت میکنند.
زنان نیز با ٢٠ سال سابقه و ۴٢ سال سن میتوانند تقاضای بازنشستگی بدهند اما این افراد به ازای ٢٠ روز در ماه حقوق میگیرند.
او تشریح کرد اگر در کارگاهی طبقهبندی مشاغل اجرا نمیشود، کارگران باید به نزدیکترین اداره محل کار اشتغال خود مراجعه کنند و پس از مراجعه کارگران، اداره کار بررسی موضوع مطرح شده را در دستور کار خود قرار میدهند و شرایط کارگاه را در خصوص طبقهبندی مشاغل بررسی میکنند.
قانون مشاغل سخت و زیانآور نیز با بیمه تامین اجتماعی مشاغل دولتی متفاوت است.
یعنی اگر فردی در ادارات دولتی تحت پوشش بیمه تأمین اجتماعی است، نباید تصور کنید که تحت پوشش قوانین مشاغل سخت و زیانآور نیز میباشد.
همچنین درباره بیمه بیکاری کارگران ساختمانی گفت، کارگران ساختمانی تحت پوشش بیمه بیکاری نیستند و علاوهبراین موضوع تأمین اجتماعی آنان نیز سهمیهای است و امیدوارم که نمایندگان مجلس یازدهم تصمیمی درباره وضعیت بیمه این گروه کاری بگیرند.
برای اطلاع از به روزترین اخبار بیمه با ما همراه شوید.
آخرین مطالب مرتبط :
- اضافه کردن سربازی به سابقه بیمه
- مفهوم کارهای مستمر در قانون کار
- اخذ مالیات براساس تراکنشهای بانکی
- اضافه کردن سربازی به سابقه بیمه
- حقوقهای نجومی برخی مدیران بانکها و بیمهها
- وام سهام عدالت به چه کسانی تعلق میگیرد؟
- اخذ مالیات از خانههای لوکس
- زمان واریز یارانه ١٠٠هزار تومانی
- خدمات غیرحضوری بیمه افزایش پیدا کرد
- جزئیات عیدی و پاداش سال ٩٩
- طرح حمایتی برای ۶٠ میلیون ایرانی
ایرانی
ببخشید حداقل چند ماه سابقه نیازه؟
دی 1, 1399 در 9:59 ب.ظ
مریم چوپانی
6 ماه سابقه بیمه و 10 سال سابقه کار
دی 2, 1399 در 1:27 ب.ظ
Moradi
ممنون از اطلاع رسانی
دی 1, 1399 در 10:01 ب.ظ
مریم چوپانی
زنده باشید ممنون از حضور سبرتان
دی 2, 1399 در 1:26 ب.ظ