آشنایی با سرفصل حسابداری و اهمیت آن در این رشته
دانشجویان و علاقمندان به رشته حسابداری در خصوص تحقیق در مورد این رشته همواره با مبحث سرفصل حسابداری به مشکل برخورد می کنند و معمولا به دلیل نبود یک منبع کامل نمی توانند با تمامی دروس تخصصی که در این رشته وجود دارد آشنایی کامل داشته باشند. ما در این مقاله قصد داریم تعاریف مربوط به هر سرفصل حسابداری را برای شما بیان کنیم که قطعا می تواند برای شما مفید واقع شود.
در واقع دانستن سرفصل های حسابداری می تواند شما را برای داشتن یک دوره تحصیلی بسیار خوب آماده کند و یکی از مهم ترین نکاتی است که شما به عنوان یک حسابدار باید به آن اهمیت بسیار زیادی بدهید. در این مقاله با ما همراه باشید تا در مورد سرفصل حسابداری در موارد زیر با شما صحبت کنیم و زیرگروه های هر سرفصل را برای شما بیان کنیم که قطعا می تواند برای شما مفید واقع شود :
- گروه حساب ها
- حساب های کل
- حساب های معین
- حساب های جزء
- حساب های تفضیلی
در واقع اگر بتوانید با هر یک از این موارد آشنایی داشته باشید، می توانید بر اساس نوع روش های حسابداری، بهترین گرایش مورد علاقه خود را برای ادامه تحصیلات آکادمیک انتخاب کرده و قطعا شانس بیشتری در خصوص ورود به بازار کار خواهید داشت.
سرفصل حسابداری : گروه حساب ها
در واقع دانستن این که چه نوع حساب هایی در حسابداری مورد استفاده است یکی از مهم ترین و ابتدایی ترین سرفصل حسابداری به شمار می رود. در این بخش شما باید با حساب های مختلفی کار کنید که در ادامه نسبت به معرفی و بیان ویژگی های هر یک اقدام خواهیم کرد.
دارایی جاری
دارایی جاری یا Current Asset را می توان به عنوان یکی از دسته های اصلی حساب ها دانست که در ترازنامه نیز وجود داشته و می تواند شامل وجوه نقد در یک کسب و کار و همچنین تمامی دارایی های مورد انتظار به شمار رود که در یک سال آینده تبدیل به پول نقد می شوند.
دارایی جاری میتواند در حسابها و اسناد دریافتی، موجودی مواد و همچنین هزینههای پیشپرداخت شده مورد استفاده باشد.
دارایی ثابت
دارایی ثابت یا Fixed Asset را می توان به تمامی املاک، دستگاه ها، تجهیزات و دارایی های قابل لمس گفت که در یک واحد اقتصادی (کسب و کار) وجود داشته و به نوعی از آن برای کسب و کار استفاده می شود.
این دارایی ها در طی یک سال آینده مورد استفاده نخواهند بود.
بدهی های جاری
بدهی های جاری یا Current Liability نیز در دسته بندی سرفصل حسابداری قرار می گیرند و به عنوان یک بدهی شناخته می شوند که موعد پرداخت آن کمتر از یک سال آینده باشد و باید از محل دارایی های جاری نسبت به پرداخت آن اقدام کرد.
از رایج ترین انواع بدهی های جاری می توان به اسناد پرداختی و حساب های پرداختی اشاره کرد.
بدهی بلند مدت
بدهی بلند مدت یا Long-Term Liabilities را می توان یکی دیگر از انواع سرفصل حسابداری دانست که معمولا به وام ها و تعهدات مالی گفته می شود که بیشتر از یک سال به موعد پرداخت آن ها مانده است. در واقع بدهی های بلند مدت را می توانیم برای دولت ها نیز میسر بدانیم و در واقع یکی از مهم ترین انواع سرفصل حسابداری به شمار می رود که حتما باید شناخت کافی با آن را در طول دوره حسابداری داشته باشیم.
حقوق صاحبان سهام
حقوق صاحبان سهام یا Equity به عنوان ارزش ویژه نیز شناخته می شود و به مالکیت صاحبان سهام بر روی قسمتی از یک واحد اقتصادی گفته می شود. در واقع حقوق صاحبان سهام برای مشخص کردن میزان سود/ زیان و همچنین تعیین میزان دارایی پس از انحلال هر شرکت دارای اهمیت بسیار زیادی می باشد.
درآمد
به میزان وجه نقدی گفته میشود که یک بنگاه یا واحد اقتصادی پس از فروش یا ارائه خدمات دریافت میکند.
این درآمد با سود خالص متفاوت بوده و هنوز هیچ هزینه ای از آن کسر نشده است.
هزینه ها
به میزان وجه نقدی گفته می شود که یک بنگاه یا واحد اقتصادی برای ارائه خدمات یا تولید محصولات برای فروش باید بپردازد.
این هزینه ها برای سود دهی یک واحد صنعتی، اقتصادی باید کمتر از درآمد باشد
قیمت تمام شده
در واقع به میزان هزینه ای گفته می شود که برای تولید یک واحد از محصول تولیدی و یا ارائه خدمات باید توسط شرکت سازنده پرداخت شود.
در واقع قیمت تمام شده شامل هزینههای جاری مانند مواد اولیه و هزینههایی مانند حمل و نقل و غیره میشود.
حساب های انتظامی
این سری از حساب ها که در سرفصل حسابداری وجود دارند در واقع به حساب هایی گفته می شوند که ماهیت خاصی نداشته و برای ارائه ضمانت یا گرفتن ضمانت داد و ستد می شوند و غیر قابل وصول خواهند بود. در واقع به نوعی از وثیقه، حساب های انتظامی گفته می شود.
سرفصل حسابداری : حساب های کل
یکی دیگر از سرفصلهایی که در حسابداری با آن در ارتباط خواهید بود را میتوان حسابهای کل دانست.
اما این حساب ها شامل چه مواردی می شوند؟
این سوالی است که در ادامه به آن پاسخ خواهیم داد.
انواع حساب های کل :
- حساب کل موجودی نقد و بانک : به تمامی گردش های مربوط به حساب های بانکی اشخاص و شرکت ها گفته می شود که در بانک به صورت ارزی و ریالی وجود دارد و یا در گاوصندوق یک شرکت نگهداری می شوند. حساب کل را می توان یکی از مهم ترین انواع سرفصل حسابداری دانست که اهمیت بسیار زیادی دارد.
- حساب دارایی جاری : یکی دیگر از انواع حساب های کل شناخته می شود که بخشی از حساب های ترازنامه بوده و همچنین تمامی دارایی هایی را که در یک سال آینده به پول تبدیل می شوند را شامل می شوند. در واقع این دارایی جاری را می توان شامل پول نقد دانست و هر آن چیزی که یک بنگاه اقتصادی با فروش یا ارائه خدمات به پول نقد تبدیل می کند.
- حساب دارایی سرمایه : زمانی که در اقتصاد کلان در زمینه حساب دارایی سرمایه صحبت می شود، این حساب به دارایی های بلا استفاده و یا غیر نقدی اشاره دارد که در کوتاه ترین زمان به پول نقد تبدیل می شود و به نوعی پشتوانه یک مرکز اقتصادی تعریف می شود.
با توجه به دو سرفصل حسابداری که در بخش گذشته برای شما بیان شد، در ادامه بیشتر در خصوص حساب های معین، حساب های جزء و حساب های تفضیلی با شما صحبت خواهیم کرد.
سرفصل حسابداری : حساب های معین
یکی دیگر از انواع سرفصل حسابداری که به احتمال زیاد در طول کار حرفه ای زیاد با آن سر و کار داشته باشید، حساب های معین را شامل می شود. در واقع این حساب ها به حسابداری بخش خاص و تعریف شده از یک کسب و کار می پردازد و در واقع دارای تاثیر بسیار زیادی در تصمیم های مدیریتی دارد و باید با دقت بسیار زیادی تشخیص داده شود. در صورتی که قصد دارید در رشته حسابداری فعالیت داشته باشید، حساب های معین شامل حساب صندوق، تنخواه گردان، موجودی ریالی بانک ها، موجودی ارزی بانک ها و غیره می شود و باید با دقت بسیار زیادی نسبت به حسابداری آن اقدام شود. در بخش بعدی شما را حساب های جزء آشنا خواهیم کرد.
سرفصل حسابداری : حساب های جزء
حسابهای جزء را میتوان یکی از مهم ترین بخش های حسابداری دانست که سرفصل حسابداری را شامل می شود. این بخش خاص از حسابداری را میتوان شامل حسابهای تنخواه گردان دانست و همچنین دفتر مرکزی را شامل می شود.
میتوانیم با استفاده از این روش حسابداری در کوتاهترین زمان به بهترین شکل حسابداری دسترسی داشته باشیم.
سرفصل حسابداری : حساب های تفصیلی
در مورد حساب های تفصیلی باید بدانید که این حساب ها به عنوان زیرگروه حساب های کل و حساب های معین که پیشتر در مورد آن ها صحبت کردیم قرار داده می شوند و می توان گفت که برای تشخیص حساب یک فرد یا بخش خاصی از یک کسب و کار مورد استفاده قرار می گیرد و دارای اهمیت بسیار زیادی می باشد. برای مثال حساب های دریافتنی و همچنین حساب های دیگر می توانند در دسته بندی حساب های تفصیلی قرار داده شوند و همانطور که می دانید با دقت بسیار بالایی باید نسبت به انتخاب این حساب ها اقدام نمود.
نتیجه گیری
آشنایی با انواع مختلف حسابداری دارای اهمیت بسیار زیادی می باشد و ما می توانیم با دانستن هر یک از این سرفصل ها بهتر در این زمینه فعالیت داشته باشیم. در واقع می توان گفت که دانستن سرفصل حسابداری دارای اهمیت بسیار زیادی می باشد و شما می توانید با خیال راحت از این روش حسابداری استفاده داشته باشید. در صورتی که سوالی در خصوص سرفصل حسابداری داشته باشید و می خواهید بیشتر با این موارد آشنا شوید، این مقاله می تواند برای شما کاملا مفید واقع شود.
به پایان مقاله سرفصل حسابداری رسیدیم، امیدواریم این مقاله مفید واقع شده باشد.
ممنون از همراهیتان.
مجموعه AccTrain طی سالها تلاش ارايه کننده انواع نرم افزارحسابداری موجود در بازار می باشد،.
مفتخریم پاسخ گوی نیاز شما باشیم .
جهت کسب اطلاعات بیشتراز حسابداری و نرم افزارهای حسابداری با ما همراه شوید.
مباحث مرتبط :
- با دفاتر حسابداری بیشتر آشنا شوید
- استارت آپ : چگونه استارت آپ خود را آغاز کنیم؟
- رشته حسابداری صنعتی در دانشگاه را بیشتر بشناسیم
- با دروس حسابداری مالی بیشتر آشنا شوید
- مالیات حق تمبر چیست و به چه اسنادی تعلق میگیرد؟
- حسابداری خدماتی چیست و چطور انجام می شود؟
- از حسابداری در اکسل چه می دانید؟
- سیر تا پیاز برند : چگونه برندسازی کنیم ؟!
- حسابداری تعهدی چیست و چطور باید انجام شود؟
- حسابداری تولیدی و همه آن چیزی که باید در مورد آن بدانید
- اندوخته قانونی : نحوه محاسبه اندوخته قانونی در حسابداری
- ثبت سند حسابداری و همه آن چیزی که باید در مورد آن بدانید.