ثبت شرکت : همین حالا شرکت خود را ثبت کنید!
وقتی شما تصمیم به ثبت شرکت میگیرید، مهمترین نکته این است که چه نوع شرکتی را میخواهید ثبت کنید.
هر فعالیت تجاری برای رسمیت پیدا کردن باید در قالب یک شخصیت قانونی معرفی شود.
برای ثبت شرکت یک نکته مهم را باید بدانیم و آن این است که چگونه عمل کنیم تا در آینده به مشکل نخوریم.
ثبت شرکت نهایتا بین ٣٠ الی ۴٠ روز کاری زمان میبرد و در پایان توسط روزنامه رسمی کشور، اعلام عمومی میشود. برای ثبت شرکت در گام نخست شما باید بدانید موضوع فعالیتتان چیست و با توجه به موضوع، نوع شرکت مناسب فعالیت خود را انتخاب کنید.
در این محتوا مزایای ثبت شرکت، انواع شرکت، معرفی کامل دو نوع از معتبرترین شرکتها که دارای بیشترین ثبت هستند و همچنین نحوهی ثبت شرکتها را بهطور کامل مورد بررسی قرار دادهایم.
اما در قدم اول باید بدانیم که شرکت چیست و چگونه یک شرکت به ثبت میرسد؟
شرکت چیست؟
شراکت بین دو یا چند نفر که به صورت قانونی ثبت شده باشد و هرکدام از شرکا به نسبت سهم خود در آن شریک هستند. داشتن یک شرکت میتواند برای شما اعتبار کسب کند تا بتوانید با شرکتهای بزرگ قرارداد ببندید، وام دریافت کنید یا مجوزهای لازم برای را برای انواع فعالیتهای تجاری دریافت کنید.
مزایای ثبت شرکت
- اختلافات بین افراد کمتر میشود
فرض کنید شما و شرکای خود قراردادی را بین خود تنظیم میکنید، اگر ثبت شرکت انجام نداده باشید پس از گذشت مدتی موارد و شرایط ثبت شده در قرارداد را اشتباه یا فراموش خواهید کرد، اما اگر ثبت شرکت انجام دهید این قرارداد در اساسنامه شرکت ثبت خواهد شد و همه چیز در آن قید میشود.
همچنین در صورت بروز مشکل میتوانید از قوانین تجارت استفاده کنید.
- اعتبار شرکت
اگر افراد یا شرکتهای دیگر قصد همکاری داشته باشند قطعا تمایل آنان برای همکاری با شرکت بیشتر از افراد است زیرا اطلاعات شرکت ثبت شده و دارای اطمینان بیشتری است.
- دائمی بودن شرکت
یکی از مهمترین مزایای ثبت شرکت، دائمی بودن آن است.
در کسبوکارهای شخصی هرچقدر هم که موفق باشند پس از فوت افراد کسبوکار از بین میرود و به ندرت پیش میآید که پس از فوت افراد کسبوکار آنها ادامه پیدا کند. اما زمانی که شرکتی که ثبت شده باشد حتی در صورت فوت افراد، طبق قوانین موجود، وراث فرد فوت شده میتوانند وارد شرکت شوند و در آن فعالیت نمایند.
بنابراین با ثبت شرکت شما نیازی نیست که نگران فوت اشخاص باشید
انواع شرکت در کشور ما:
در قانون تجارت کشور ما ٧ نوع شرکت نامبرده شده است.
- شرکت سهامی (سهامی عام و سهامی خاص)
شرکت سهامی عام شرکتهایی هستند که تمایل به عرضه سهام خود به صورت عمومی دارند و آن را در بورس اوراق بهادار به فروش برسانند. شرکتهای سهامی خاص شرکتهایی هستند که سهام را در بین افراد مشخصی عرضه میکنند و عرضه عمومی انجام نمیدهند.
- شرکت با مسئولیت محدود
بین دو یا چند نفر جهت انجام امور تجاری تشکیل میشود و هریک از شرکا به میزان سرمایه خود در شرکت مسئول بدهی و تعهدات شرکت هستند.
- شرکت تضامنی
شرکتهای تضامنی امور پولی و مالی را انجام میدهند، به طور مثال صرافیها باید شرکت تضامنی به ثبت برسانند.
- شرکت تعاونی
شرکت تعاونی مناسب افراد با تعداد زیاد طراحی شده است که دارای انواع مختلفی است و معمولا برای انجام کارهای کشاورزی، دامپروری و… میباشد.
- شرکت نسبی
شرکت نسبی شرکتی است که برای انجام امور تجاری تحت اسم مخصوص تشکیل میشود.
حداقل تعداد شرکا ٢ نفر میباشد، این شرکتها دارای محدودیت حداقل سرمایه نیستند و دارای هیأت مدیره و مدیرعامل است و مسئولیت شرکا به نسبت سهمالشرکه هر شریک میباشد.
- شرکت مختلط سهامی
شرکت مختلط سهامی بین یک عده شریک سهامی و یک یا چند شریک ضامن تشکیل میشود، حداقل تعداد شرکا در آن باید دو نفر باشد، دارای هیأت مدیره و مدیرعامل است و محدودیتی در حداقل سرمایه برای آن وجود ندارد.
در این شرکت مسئولیت شرکای ضامن نامحدود و شرکای سهامی به میزان مبلغ اسمی هر شریک است.
- شرکت مختلط غیر سهامی
شرکت مختلط غیر سهامی برای امور تجارتی بین یک یا چند شریک ضامن ویک یا چند نفر شریک با مسئولیت محدود بدون انتشار سهام تشکیل میشود، در این شرکت مسئولیت شرکای ضامن نامحدود و شرکای سهامی به میزان مبلغ اسمی هر شریک است.
* عمدهترین تفاوت شرکت ها
*عمدهترین تفاوت این شرکتها با یکدیگر در مسولیت شرکا در شرکتها میباشد.
*اما از بین تمام این شرکتها معمولا شرکت سهامی خاص و شرکت یا مسئولیت محدود به ثبت میرسند و مناسب برای فعالیتهای عموم میباشند.
شرکت سهامی خاص
بیشترین مقدار ثبت مربوط به شرکتهای سهامی خاص است، این نوع شرکتها در بین بانکها هم دارای محبوبیت خاصی هستند. شما با داشتن شرکت سهامی خاص میتوانید درخواست وام کنید و اعتبارات اسنادی دریافت کنید. البته قابل ذکر است که این مزایا برای تمام شرکتها وجود دارد اما گذشت زمان، شرکتهای سهامی خاص را دارای اعتبار بیشتری کرده است.
برای ثبت شرکت سهامی خاص حداقل به سه شریک یا سهامدار نیاز است، برای حداکثر این تعداد هیچ محدودیتی وجود ندارد اما حتما باید مشخص باشد که تعداد آنان چقدر است. برای مثال اگر صد نفر شریک تصمیم به ثبت یک شرکت سهامی خاص داشته باشند باید با توافق همه افراد، از بین خود تعدادی از افراد را تحت عنوان هیأت مدیره انتخاب کنند.
هیأت مدیره نیز باید از بین خود رئیس هیأت مدیره و مدیر عامل، که میتواند فردی از خارج از شرکت هم باشد انتخاب کنند. مدیرعامل بازوی اجرایی هیأت مدیره در شرکت میباشد، تصمیمات توسط هیأت مدیره گرفته میشود و سپس به مدیرعامل ابلاغ و توسط او اجرا میشود. افراد خارج از هیات مدیره برای نظارت بر کار هیأت مدیره دو نفر بازرس را تحت عنوان بازرس اصلی و بازرس علیالبدل از بین خود یا افراد خارج از شرکت انتخاب میکنند که این دو نفر نباید با اعضای هیأت مدیره نسبت فامیلی داشته باشند. این ساختار کلی شرکت سهامی خاص میباشد، البته برای تصمیمگیری های خاص درون شرکت مجامعی تشکیل میشود که متشکل از سهامداران است و تصمیمات کلی توسط همه سهامداران گرفته میشود.
مدت زمان ثبت شرکتهای سهامی خاص معمولا ١۵ روز کاری میباشد که پس از ارائه مدارک لازم توسط اعضا ثبت آن انجام خواهد شد.
شرکت با مسئولیت محدود
بعد از شرکت سهامی خاص، معتبرترین شرکت شرکتهای با مسولیت محدود هستند.
نام این شرکتها به معنای محدودیت در انجام فعالیتها نیست بلکه به معنای محدودیت در مسئولیت میباشد.
باتوجه به نام این شرکت، در چنین شرکتهایی میزان مسئولیت افراد به میزان سرمایهای است که با خود آوردهاند محدود است. برای مثال اگر شما شرکت با مسئولیت محدود ثبت کردهاید و این شرکت ورشکست میشود هر سهامدار به اندازه سرمایهای که آورده در شرکت دارای مسئولیت است.
ثبت این شرکتها با دو عضو انجام میشود، برای حداکثر تعداد اعضا محدودیتی وجود ندارد اما حداقل آن ٢ نفر است. این شرکت نیازی به بازرس ندارد اما نیازمند هیات مدیره و مدیرعامل است که مانند شرکت سهامی خاص انتخاب میشوند. همچنین سرمایه اعلامی این نوع شرکت نیازی به بلوکه شدن در حساب بانکها ندارد. ثبت این شرکتها هم حدود ١۵ روز کاری زمان میبرد که پس از ارائه کارت ملی و شناسنامه اعضا انجام خواهد شد.
مراحل ثبت شرکت
١_مراجعه به سامانه ثبت شرکت و تکمیل اطلاعات
پس از انتخاب شرکت مناسب با نوع فعالیت خود باید مدارک لازم را تهیه کرده و به سامانه ثبت شرکتها مراجعه کنید، در این مرحله باید به آدرس www.irsherkat.ssaa.ir مراجعه کنید و اطلاعات مورد نیاز را تکمیل نمایید. پس از تکمیل اطلاعات، باید با انتخاب گزینه تایید مدارک رسید پذیرش اینترنتی دریافت کنید.
و در آخر سامانه به شما یک شماره ثبت میدهد که برای چاپ در روزنامه به آن نیاز خواهید داشت.
مدارک تقاضای ثبت شرکت را از طریق پست به آدرس ذکر شده در تاییدیه پذیرش ارسال کنید.
پس از پذیرش اینترنتی از طریق سامانه و دریافت تاییدیه پذیرش، باید نسخه اصلی صورت جلسات تنظیمی و ضمائم آنان را امضا و از طریق باجههای پست ارسال نمایید. پس از ارسال مدارک برای درخواست شما سه حالت ممکن است اتفاق بیفتد:
- رد پرونده
- نقص پرونده
- صدور آگهی
پس از تسلیم درخواست ثبت شرکت در دو نسخه، یک نسخه از مدارک در پرونده ضبط میشود و مندرجات آن در دفتر مخصوص ثبت شرکتها به ثبت میرسد و متصدی مذبور نسخه دوم مدارک را با ذکر تاریخ و شماره ثبت، پس از امضا و مهر به متقاضی تسلیم میکند و صاحبان امضای مجاز دفتر مخصوص را امضا میکنند.
ثبت در دفتر مذبور مانند ثبت در دفترخانه اسناد رسمی است.
صدور آگهی در روزنامه رسمی آخرین مرحله ثبت شرکت محسوب میشود و طبق ماده ١٩٧ قانون تجارت در طی ماه اول تشکیل هر شرکت خلاصه شرکت نامه و منضمات آن طبق آییننامه وزارت دادگستری اعلان خواهد شد.
سخن پایانی
امیدواریم اطلاعاتی که در اختیارتان قرار دادیم تمام سوالات شما عزیزان را در حوزه ثبت شرکت پاسخ داده باشد.
مطمئن باشید که با ثبت شرکت به موفقیت نزدیکتر خواهید شد، با کسب اطلاعات صحیح، تحقیق و بررسی شرکت خود را ثبت کنید و از مشکلات احتمالی که ممکن است پیش بیاید ترسی به خود راه ندهید.
به پایان مقاله ثبت شرکت رسیدیم، امیدواریم این مقاله مفید واقع شده باشد.
ممنون از همراهیتان.
مجموعه AccTrain طی سالها تلاش ارايه کننده انواع نرم افزارحسابداری موجود در بازار می باشد،.
مفتخریم پاسخ گوی نیاز شما باشیم .
جهت کسب اطلاعات بیشتراز حسابداری و نرم افزارهای حسابداری با ما همراه شوید.
مباحث مرتبط :
- آیا نرم افزار حسابداری اندروید می تواند قابل اعتماد باشد؟
- بررسی وظایف کارشناس حسابداری در هر یک از شاخه
- تجدید ارزیابی داراییها چیست و چرا باید انجام شود؟
- با دفاتر حسابداری بیشتر آشنا شوید
- استارت آپ : چگونه استارت آپ خود را آغاز کنیم؟
- رشته حسابداری صنعتی در دانشگاه را بیشتر بشناسیم
- با دروس حسابداری مالی بیشتر آشنا شوید
- مالیات حق تمبر چیست و به چه اسنادی تعلق میگیرد؟
- حسابداری خدماتی چیست و چطور انجام می شود؟
- از حسابداری در اکسل چه می دانید؟
- سیر تا پیاز برند : چگونه برندسازی کنیم ؟!
Alinejad
سلام
در شرکت سهامی مردم عام می توانند سهم خریداری کنند؟؟ مانند بورس؟؟
آذر 26, 1399 در 9:50 ب.ظ
مریم چوپانی
بله دوست عریز، همین طور است.
آذر 27, 1399 در 11:29 ق.ظ
یعقوبی
همه شرکت ها برای ثبت باید حداقل چند عضو داشته باشن؟ می شود تنها با یک عضو شرکت ثبت کرد؟
آذر 26, 1399 در 9:51 ب.ظ
مریم چوپانی
حداقل دو عضو برای ثبت شرکت ضروری می باشد.
آذر 27, 1399 در 11:28 ق.ظ