آنچه در مورد بیمه آتشسوزی باید بدانید.
بیمه آتشسوزی یکی از کم هزینهترین و در عین حال کارآمدترین بیمهها در زمان وقوع حوادث غیرقابل پیشبینی میباشد.
درست ۴۰۰ سال پیش آتشسوزی بزرگی در لندن اتفاق افتاد که شروع آن از یک نانوایی بود، در آن حادثه وحشتناک تعداد بسیار زیادی کوچه و خیابان از بین رفتند، پس از این اتفاق نیاز به بیمه در اروپا به شدت احساس میشد. یا حتی درمورد کشور خودمان، هنگامی که ساختمان پلاسکو با آن عظمت پس از حدود ۵٠ سال در عرض چند ثانیه به خاکستر تبدیل شد و خسارت بسیار زیادی به افراد شاغل در آن وارد شد.
تنها چیزی که میتواند پس از چنین اتفاقات پیشبینی نشدهای کمک حال مردم خسارت دیده باشد بیمه است.
بیمه یک لازمه بسیار مهم برای کاهش خسارت و هزینههای اتفاقاتی است که غیر قابل پیشبینی هستند.
این اتفاقات میتوانند شامل تصادف، مرگ، بیمارهای خاص، پدیدههای طبیعی مثل سیل، زلزله، صاعقه و… باشند.
اگر برای چند لحظه خود را جای افرادی که در چنین حوادثی خسارت دیدهاند بگذارید نیاز اساسی را به بیمه آتش سوزی احساس خواهید کرد. جالب است که تا چند سال پیش افراد به بیمه خودرو هم چندان توجهی نداشتند و تنها به الزام وجود قانون آن را تهیه میکردند، اما امروز کمتر کسی سوار اتومبیل بدون بیمه میشود.
متأسفانه امروزه بسیاری از افراد نسبت به اموال خود چنین بیتوجهی را دارند اما به این توجه نمیکنند که ارزش خانه و دفتر کار آنان بسیار بیشتر از هزینهای است که باید به عنوان حق بیمه پرداخت کنند.
بیمه آتش سوزی چیست؟
همان طور که گفته شد، بیمه آتشسوزی یکی از کم هزینهترین و در عین حال کارآمدترین بیمهها در زمان وقوع حوادث غیرقابل پیشبینی میباشد.
در این بیمه خطرات اصلی مثل آتشسوزی، صاعقه و انفجار تحت پوشش میباشند که افراد میتوانند با پرداخت کردن حق بیمه بیشتر، پوشش خطرات اضافی مانند خسارت ناشی از سقوط هواپیما، ترکیدگی لوله آب، شکستن شیشه، خسارتهای ناشی از برف و باران و سرقت را نیز تهیه نمایند.
علت نیاز به بیمه آتشسوزی
داشتن بیمه، مخصوصا بیمه آتش سوزی در شهرهای بزرگ و کلانشهرها یک امر بسیار مهم و ضروری است.
جمعیت زیادی در این شهرها زندگی میکنند و از این رو امکان رخ دادن حوادث غیرقابل پیشبینی زیاد است.
از سوی دیگر عدم نظارت کافی روی ساخت و سازهای جدید و نبود ایمنی کافی در سازههای قدیمی شهر عللی هستند که افراد را ایجاب میکنند تا بیمهنامه آتشسوزی را تهیه کنند.
همانطور که گفته شد شما با پرداخت مبلغ حق بیمه بیشتر میتوانید پوششهای اضافی این بیمه را نیز دریافت کنید.
بیمه آتش سوزی چه خساراتی را تحت پوشش قرار میدهد؟
بیمه آتش سوزی در حالت عادی و بدون خرید پوششهای اضافی، خسارتهای ناشی از آتشسوزی، صاعقه و انفجار را تحت پوشش قرار میدهد و درواقع به جبران خسارتهای مالی میپردازند نه خسارتهای جانی و بدنی، و اگر طی حادثه صدمهای به افراد برسد بیمه اتش سوزی آن را تحت پوشش قرار نخواهد داد.
برای جبران خسارات ناشی از سیل، زلزله، طوفان، نشست زمین، نوسانات برق و…باید هرکدام از پوششها را جداگانه خریداری و به بیمه خود اضافه کنید. زمانی که این پوششها را اضافه کنید علاوهبر خسارتهای ناشی از آتشسوزی، صاعقه و انفجار، کلیه خسارات ناشی از زلزله نیز تحت پوشش قرار میگیرد.
مهمترین پوششهای اضافی بیمه آتشسوزی
_ زلزله
این پوشش بیمهای شامل خساراتی است که در اثر وقوع زلزله یا آتش سوزی ناشی از آتشفشان به وجود میآیند و به موجب آن به تمام یا قسمتی از موضوع مورد بیمه یا اموال موجود در آن آسیب وارد میشود.
_ سیل و طغیان آب
سیل به معنای طغیان رودخانه و جریانهای آب درخارج از مسیر طبیعی خود میباشد که به علت ریزش باران و یا طغیان رودخانه ایجاد میشود.
با داشتن این بیمه، کلیه اموال، ساختمان و دیگر موارد بیمه شده در بیمهنامه آتش سوزی در مقابل خسارات ناشی از سیل تحت پوشش قرار میگیرند.
_ ترکیدگی لوله آب و ضایعات ناشی از برف و باران
خسارات وارد شده به موضوع مورد بیمه ناشی از ترکیدن تانکها و دستگاههای آبرسانی لوله کشی، به استثنای خسارات وارده به خود دستگاهها و همچنین خسارات وارده به وسیله آب باران و ذوب شدن برف در محل مورد بیمه، در شرایطی که آب از طریق بام و یا گرفتگی لولهها، لبریز شدن آبروها و ناودانها به محل مورد بیمه نفوذ کرده باشد، تحت پوشش این بیمه خواهد بود.
_ سرقت با شکست حرز
سرقت با شکستن حرز یعنی سرقتی که با باز کردن درب به وسیله کلید تقلبی یا هر وسیله دیگر، ورود دزد به محل مورد بیمه با تهدید و همچنین ورود دزد به محل مورد بیمه از روی دیوار، پشت بام یا حصارها صورت بگیرد.
در این نوع پوشش بیمهای خسارات وارده در اثر فقدان یا خراب شدن اموال بیمه شده که ناشی از دزدی با شکستن حرز باشد، به صورت گفته شده مورد جبران قرار میگیرد.
- پرداخت ارزش ریالی اشیاء خراب شده غیر قابل استفاده
- پرداخت ارزش ریالی اشیاء دزدی شده
- پرداخت مبلغ کاسته شده از ارزش اشیاء
_ شکستن شیشه
در بیمهنامههایی که خطر شکست شیشه در آن تحت پوشش قرار گرفته باشد، خسارات ناشی از شکستن شیشه در اثر حادثه جبران میشود.
_ سقوط هواپیما و هلیکوپتر یا قطعات آنها
خسارات ناشی از سقوط هواپیما، هلیکوپتر یا اشیاء جدا شده از آنان، به غیر از بمب یا دیگر مواد منفجره، میتواند تحت پوشش بیمه آتش سوزی قرار بگیرد.
_ هزینه پاکسازی و برداشتن ضایعات
انواع بیمه آتش سوزی
بیمه آتشسوزی صنعتی
این بیمه مورد استفاده کلیه کارخانجات، از جمله کارخانههای ریسندگی و بافندگی، رنگسازی و مواد شیمیایی، خودروسازی و موتورسیکلت سازی، کارخانجات چرم، داروسازی و مواد غذایی، موزاییک و سرامیکسازی، لوازم بهداشتی، ریختهگری، آبکاری، صنایع نفت و گاز، پتروشیمی و نیروگاههای برق و انرژی قرار میگیرد.بیمه آتشسوزی مسکونی
کلیه واحدهای مسکونی که به صورت ویلا، خانه، آپارتمان و مجتمعهای آپارتمانی هستند میتوانند از پوشش این بیمهها استفاده کنند.بیمه آتشسوزی غیر صنعتی
آموزشگاهها، بیمارستانها و درمانگاهها، آزمایشگاها و مطب پزشکان، دفاتر اداری و تجاری، فروشگاهها، آرایشگاهها، آتلیههای عکاسی، انبار، میادین، نمایشگاهها، موزهها، هتلها، مهمانسراها و فرهنگسراها شامل پوشش این نوع از بیمه هستند.
خسارتهای قابل تامین در بیمه آتشسوزی
- خسارتهای مستقیم ناشی از خطرات تحت پوشش
- هزینههای ناشی از نقل مکان ضروری مورد بیمه یا خسارتهای چنین عملیاتی برای نجات کالای مورد بیمه
- خسارت و هزینههای ناشی از اقدامات برای جلوگیری از توسعه خسارت از طرف بیمه گذار
خسارات غیرقابل تامین در بیمه آتشسوزی
- خسارات ناشی از انفجار مواد منفجره
- خسارات ناشی از جنگ داخلی، شورش، آشوب، بلوا، قیام، انقلاب، کودتا، اغتشاشات داخلی و اقدامات انتظامی
- خسارات وارده به مسکوکات، پول، اوراق بهادار، جواهرات و سنگهای گرانبها
- خسارات ناشی از انفجار اتمی، اشعه رادیواکتیو و یونزا
- خسارات وارد به اسناد، نسخ خطی و هزینه بازسازی، جمع آوری مجدد اطلاعات و تنظیم دفاتر بازرگانی
- خطرات اضافی یا تبعی مگر اینکه بیمه گذار حق بیمه اضافی مربوط به آنها را پرداخت کرده و خطر مورد نظر بیمه شده باشد.
وظایف بیمه گذار در صورت وقوع حادثه
- بیمهگذار باید حداکثر ظرف 5 روز از زمان اطلاع از وقوع حادثه، بیمهگر را مطلع نماید.
- حداکثر ظرف 10 روز از زمان اطلاع از وقوع حادثه باید کیفیت حادثه، فهرست اشیاء نجات داده شده، محل جدید آنها و مبلغ تقریبی خسارت برای بیمهگر ارسال شود.
- بیمهگذار برای جلوگیری از توسعه خسارت در موقع حادثه یا بعد از وقوع آن باید کلیه اقدامات لازم را به عمل آورد.
- بدون اجازه بیمهگر در مورد بیمه تغییراتی ندهد که تعیین علت حادثه یا ارزیابی خسارت را دچار مشکل کند، مگر آنکه تغییرات در جهت تقلیل خسارت یا رعایت منافع عمومی ضروری باشد.
- بیمهگذار باید حداکثر تا 15 روز بعد از اطلاع از وقوع حادثه فهرست اموال موجود درر روز حادثه، فهرست اموال از بین رفته و آسیب دیده و در صورت درخواست بیمهگر بهای آنها را بلافاصله قبل از تاریخ وقوع حادثه در اختیار بیمهگر قرار دهد.
طبق بیمه آتش سوزی در چه مواردی بیمهگذاران حقوق خود را از دست میدهد؟
مواردی وجود دارند که طی آنها بیمه باطل میشود و بیمه گذار نمیتواند حق بیمه پرداختی خود را مطالبه کند، همچنین درصورتی که قسمتی از حق بیمه وصول نشده باشد یا خسارتی پرداخت نشده باشد، بیمهگر میتواند آن را مطالبه نماید.
- بیمه کردن اموال بیش از ارزش واقعی با قصد تقلب
- بیمه مضاعف مورد بیمه در مقابل همان خطر و مدت مشابه در شرکت بیمهای دیگر با قصد تقلب
- مشارکت در ایجاد خسارات عمدی برای موضوع بیمه توسط بیمهگذاران با قائممقام او
- بیمه کردن خطری که قبلاً اتفاق افتاده باشد.
- اظهارات خلاف یا کتمان حقایق خلاف واقع عمدی بیمه گذار در پیشنهاد بیمه، به صورتی که باعث کاهش اهمیت خطر در نظر بیمهگر شود.
به پایان بیمه آتشسوزی رسیدیم، امیدواریم این مقاله مفید واقع شده باشد.
ممنون از همراهیتان.
مجموعه AccTrain طی سالها تلاش ارايه کننده انواع نرم افزارحسابداری موجود در بازار می باشد،.
مفتخریم پاسخ گوی نیاز شما باشیم .
برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص بیمه با ما همرا باشید.