استارت آپ : چگونه استارت آپ خود را آغاز کنیم؟

استارت آپ

استارت آپ : چگونه استارت آپ خود را آغاز کنیم؟

استارت آپ کلمه‌ای است که در چندسال اخیر به کرات آن را توسط افراد یا در رسانه‌ها شنیده‌ام، و دیده‌ایم که گفته می‌شود یک استارت آپ فعالیت خود را آغاز کرده و بسیار هم قابل توجه افراد قرار گرفته است. استارت آپ‌ها شرکت‌های نوپایی هستند که در ابتدای کار ابهام دارند و دچار عدم قطعیت می‌باشند، به دنبال یافتن مدل کسب و کار خود هستند و با گذشت زمان و به مرور به کسب و کار خود شکل می‌دهند.

توجه داشته باشید که استارت آپ‌ها کسب و کار نوپا هستند، اما هر کسب و کار نوپایی استارت آپ نیست.

امروزه در خیابان که قدم می‌زنید کاملا متوجه خواهید شد که  تمام بیلبوردهای تبلیغاتی در دست استارتاپ‌ها است.
نمونه این استارتاپ‌ها در کشور ما دیجیکالا، اسنپ، الو پیک و… می‌باشند. مطمئن باشید که تا چندین سال دیگر استارت آپ‌ها اقتصاد کشورها را در دست خواهند گرفت، پس اگر شما هم ایده‌ خلاقانه‌ای دارید پس از تحقیق و بررسی استارت آپ خود را راه‌اندازی کنید.

بنظر شما استارت آپ‌ها و کسب و کارهای کوچک یکی هستند؟

* اصلا تعریف دقیق استارت آپ‌ چیست؟

در این محتوا مطالب حوزه‌ی استارت آپ‌ها را به عنوان یکی از موفق‌ترین انواع کسب‌وکارهای رایج در دنیا بررسی خواهیم کرد.

* استارت آپ چیست؟

استارت آپ یک کمپانی نوپا است که راه حلی نوین برای یک مسئله ارائه می‌کند و این در صورتی است که تضمینی برای موفقیت کمپانی از طریق راه‌حل ارائه شده وجود ندارد. تأسیس استارت آپ نیاز به برقراری قوانین خاصی ندارد، این در حالی است که درآمد،سود و تعداد کارکنان همواره در کمپانی‌های بزرگ در حال تغییر است و دغدغه‌ی همیشگی صاحبان آن‌ها می‌باشد. استارت آپ‌ها فارق از مسائلی که کمپانی‌های بزرگ با آن‌ها سروکار دارند فقط در زمینه کاری خود فعالیت می‌کنند. با بررسی تولد و فعالیت استارت آپ‌ها در چند سال اخیر می‌توان گفت که به صورت میانگین، عمر استارت آپ‌ها تقریبا سه سال است و این کمپانی‌های نوپا پس از گذشت سه سال دیگر به عنوان استارت آپ شناخته نمی‌شوند.

زمانی که ایده‌ی یک استارت آپ به سودآوری برسد می‌توان آن را تحت عنوان استارت آپ موفق شناخت.

* کسب‌وکار کوچک چیست؟

کسب و کار کوچک شامل سوپرمارکت‌ها یا کافی‌شاپ‌های موجود در محل زندگی شماست.
کسب و کارهای کوچک در واقع کسب و کارهای محلی هستند که دارای تعداد کمی کارمند می‌باشند.
این کارها نسبتا کم هزینه هستند و درآمد کمی هم دارند، و برنامه‌ای برای تبدیل شدن به شرکت‌های بزرگ ندارند.
بیشتر آن‌ها به عنوان فروشنده مستقل عمل می‌کنند و قصد دارند به کسب و کار خود برای سال‌ها ادامه دهند.
خیلی کم پیش می‌آید که این کسب ‌و کارها به مجموعه‌های بزرگتر تبدیل شوند.

تفاوت استارت آپ و کسب و کارهای کوچک چیست؟

تفاوت استارت آپ و کسب و کارهای کوچک دراین است که استارت آپ‌ها دارای رویاهای بزرگتری هستند.
انگیزه استارت آپ‌ها پول، شهرت و موفقیت است و برای رسیدن به این اهداف فعالیت می‌کنند.
در واقع فرق اساسی استارت آپ‌ها و کسب و کارهای کوچک در نوع تفکر آن‌ها می‌باشد.

استارت آپ‌ها بیشتر تمایل دارند که مشهور و شناخته شوند، آن‌ها دارای ریسک بیشتری هستند و به همان سرعت که می‌توانند مشهور و شناخته شوند، ممکن است شکست بخورند و از بین بروند. کسب و کارهای کوچک تمایل دارند کوچک، باثبات و سودده باشند، درحالی که استارت آپ‌ها برای بزرگ و مشهور بودن ساخته میشوند و در غیر این صورت کنار گذاشته خواهند شد.

سرمایه استارت آپ‌ها چگونه است؟

  • در حین مطالعه این مبحث، با چند اصطلاح رایج در دنیای استارت آپ‌ها آشنا خواهید شد.

باید بدانیم در مراحل مختلف عمر استارت آپ، ما انواع مختلفی از سرمایه گذار را جذب می‌کنیم.
در ابتدا از پس اندازهای شخصی یا پول‌هایی که از دوستان و آشنایان خود قرض کرده‌ایم استفاده می‌کنیم اما با گذشت زمان از افرادی که قبلاً کارآفرین بوده یا دارای کسب و کار هستند استفاده می‌کنیم که به آن‌ها در اصلاح استارت آپ‌ها فرشتگان سرمایه گذار گفته می‌شود. پس از آن و بالغ‌تر شدن کسب و کار، به سراغ سرمایه گذاران خطر پذیر می‌رویم، در این مرحله درواقع از کسب‌ و کارهایی که به صورت جسورانه سرمایه‌گذاری می‌کنند استفاده می‌شود.

مورد دیگری که استارت آپ‌ها از آن استفاده می‌کنند شتاب‌دهنده‌ها هستند که درواقع همانطور که از نام آن‌ها مشخص است کمک می‌کنند تا فرآیند شکست یا موفقیت ایده استارت آپ‌ها سریع‌تر انجام شود، به‌ طور مثال فرایندی را که ممکن است یک سال یا بیشتر طول بکشد طی ٣ یا ۶ ماه فشرده‌سازی می‌کنند و موفقیت یا شکست شما را شتاب می‌دهند. استفاده از شتاب‌دهنده‌ها به تصمیم شما بستگی دارد، طبیعتاً اگر در دسته افرادی هستید که تجربه کسب کار، کارآفرینی یا آغاز استارت آپ‌ها را دارید نیازی به استفاده از شتاب‌دهنده‌ها نیست، اما معمولا برای دیگر افراد بهتر است که از شتاب‌دهنده‌ها استفاده شود.

چگونه استارت آپ خود را آغاز کنیم؟

1- اعتبار سنجی ایده

برای شروع یک استارت آپ نکته‌ای که خیلی مهم است اعتبار سنجی ایده می‌باشد.

وقتی شما دارای ایده هستید باید مدل کسب و کار آن را پیدا کنید، مرحله اصلی در واقع بعد از این موارد است که شما باید با مشتریان خود به صورت واقعی و رو در رو صحبت کنید، بازخورد بگیرید و اعتبار سنجی انجام دهید.

پس از گرفتن بازخورد مثبت شما باید نمونه اولیه طرح یا محصول خود را آماده کرده و سپس مجددا به سراغ مشتریان خود بروید و بازخورد آنان را مشاهده کنید. نکته کلیدی این قسمت این است که استارت آپ شما در هر مرحله‌ای که بود بازخورد گرفتن از مشتریان را فراموش نکنید تا روند تکمیل محصول شما به بهترین و کاربردی‌ترین شکل انجام شود.

2- تبدیل ایده به واقعیت

در این مرحله شما به یک برنامه نیاز دارید تا ایده استارت آپ خود را به واقعیت تبدیل کنید.
این برنامه باید شما را از صفر هدایت کند تا راه‌اندازی کسب و کار را به بهترین شکل انجام دهید.
اگر تمایل به استفاده از سرمایه گذار داشته باشید، بسیاری از سرمایه گذاران یا بانک‌ها وجود دارند که از شما حمایت مالی خواهند کرد.
اگر هم حمایت مالی نیاز نداشته باشید، تنها لازم است که برنامه‌ای را تنظیم کنید و با ترسیم یک طرح ساده از ایده و کسب و کار خود تصویری از مراحل مختلف استارت آپ خود داشته باشید.

3- تأمین مالی

سرمایه اولیه شما درواقع شامل هزینه‌های مجوزها، گواهی‌نامه‌ها، هزینه‌های حقوقی، موجودی کالا، اجاره ملک، هزینه آب و برق و تولید، همچنین حقوق و مزایای پرسنل و… که شما باید آن را تأمین نمایید.
همانطور که پیش‌تر گفته شد شما تأمین سرمایه خود را به روش‌های مختلفی می‌توانید انجام دهید.
پس انداز شخصی خود، قرض گرفتن از دوستان و آشنایان، وام‌های تجاری کوچک، کمک‌های تجاری کوچک، شتاب‌دهنده‌ها و… می‌باشد.

4- انتخاب ساختار و قالب استارت آپ

شما باتوجه به نوع کسب و کار خود می‌توانید در قالب شرکت‌های خصوصی، شرکت‌های تضامنی، شرکت با مسئولیت محدود یا شرکت سهامی فعالیت نمایید.
برای کسب اطلاعات بیشتر در حوزه ثبت شرکت می‌توانید از محتوای ثبت شرکت موجود در سایت استفاده کنید.‌ البته شما می‌توانید ساختار کسب و کار خود را با گذشت زمان و پیشرفت آن تغییر دهید.

5- نام تجاری استارت آپ خود را ثبت کنید

نامی که برای کسب و کار خود انتخاب می‌کنید یکی از مهم‌ترین و موثرترین مسائل در فعالیت اقتصادی شما می‌باشد.
شما باید پس از انتخاب نام خود بررسی نمایید که آیا این نام علامت تجاری بنگاه دیگری هست یا خیر؟
همچنین توجه داشته باشید که نام دامین خود را پس از نام تجاری خود ثبت کنید.

6- اخذ مجوزهای لازم

هرچقدر هم که شما درست و صحیح مسیر شروع کسب و کار خود را آغاز کنید ممکن است به مشکلاتی در مسیر خود برخورد کنید که اخذ مجوز نیز یکی از این دردسرها می‌باشد.

7- انتخاب سیستم حسابداری

حسابداری از مهم‌ترین بخش‌های هر کسب و کار کوچک و بزرگی است که شما ملزم هستید این امر را به یک حسابدار حرفه‌ای و مسلط بسپارید تا معاملات، هزینه‌ها، درآمدها، مالیات و… را برای شما ثبت و محاسبه نماید.
اگر هم تصمیم دارید خودتان امور حسابداری بنگاه‌ حسابداری انجام دهید سعی کنید نرم‌افزار حسابداری امن و قابل اطمینانی را برای خود انتخاب کنید.

پیشنهاد ما به شما نرم‌افزار حسابداری سپیدار می‌باشد.

8- محل کار خود را مشخص کنید

در ابتدا باید به این موضوع توجه کنید که تمایل دارید محل کار خود را اجاره یا آن را خریداری نمایید. سپس با توجه به نوع کسب و کار خود به مکان و تجهیزات مورد نیاز آن فکر کنید و مناسب‌ترین را با توجه به شرایط خود انتخاب کنید.

9- آماده کردن تیم

تیم شما بسیار در روند پیشرفت و توسعه شما تاثیر گذار است. اگر تیم شما متشکل از افرادی باشد که بر آن‌ها شناخت دارید و با روحیه آنان آشنا هستید، شامل فامیل یا اعضای خانواده، دوست و همکار، طی کردن مسیر پیشرفت و گذر از مراحل دشوار برای شما آسان‌تر خواهد بود.

10- جذب مشتری

پس از انجام تمام مراحل و آماده بودن شرایط برای آغاز فعالیت، شروع به جذب مشتریان و مصرف کنندگان کنید. پیشنهادات فردش منحصر به فرد ارائه کنید و با روش‌های درستی کسب و کار خود را به طور موثر تبلیغ نمایید.


چه استارت آپ‌هایی موفق هستند؟

کسانی که به دنبال مسائل دنیای واقعی می‌روند و به دنبال حل مشکلات حل نشده یا به خوبی حل نشده مردم هستند. بنابراین توجه داشته باشید برای شروع استارت آپ خود، از مسائل و دغدغه‌های دنیای واقعی استفاده کنید.

چه موقع گفته می‌شود استارت آپ شکست خورده است؟

زمانی که محصول یک استارت آپ فروش نمی‌رود و خریداری برای آن وجود ندارد، در جذب سرمایه موفق نبوده و نتوانسته خود را به نقطه پایداری برساند به عنوان یک استارت آپ شکست خورده شناخته می‌شود.

سخن پایانی

در کشورمان ایران هم استارت آپ‌های بسیاری شروع به فعالیت نموده‌اند که تعدادی از آن‌ها بسیار موفق و قوی در زمینه کاری خود، فعالیت می‌کنند.
و کمپانی‌هایی هم وجود دارند که در صورت مقبول بودن طرح پیشنهادی و هدف استارت آپ‌ها در صدد حمایت از این کسب‌وکار برمی‌آیند.

توسعه‌ی یک ایده و راه‌اندازی یک استارت آپ پیش از داشتن ایده و ابزار نیازمند اراده و خودباوری است.
اگر شما هم ایده‌ای دارید می‌توانید کسب و کار خود را راه‌اندازی کرده و به عنوان یک کارآفرین شناخته شوید.

در کشور ما نیاز بسیاری برای راه‌اندازی کسب و کارهای جدید و ارائه خدمات است، چه خوب که این فرد شما باشید و با راه‌اندازی استارت آپ خود به ارائه خدمات و کسب درآمد بپردازید.

به پایان مقاله استارت آپ ها رسیدیم، امیدواریم این مقاله مفید واقع شده باشد.

ممنون از همراهیتان.
مجموعه AccTrain  طی سالها تلاش  ارايه کننده انواع نرم افزارحسابداری موجود در بازار می باشد،.
مفتخریم پاسخ گوی نیاز شما باشیم .

جهت کسب اطلاعات بیشتراز حسابداری و نرم افزارهای حسابداری با ما همراه شوید.

مباحث مرتبط :

4 دیدگاه برای “استارت آپ : چگونه استارت آپ خود را آغاز کنیم؟

ممنون از اطلاعات مفید و کاملتون

آذر 24, 1399 در 6:32 ب.ظ

    مریم چوپانی

    ارسال پاسخ

    سپاس از همراهی شما ????????

    آذر 25, 1399 در 1:38 ب.ظ

مینو آذرمکان

ارسال پاسخ

سلام
میشه معروف ترین استارتاپ ها رو معرفی کنید؟

آذر 24, 1399 در 6:34 ب.ظ

    مریم چوپانی

    ارسال پاسخ

    حتما دوست عزیز ..در یک محتوای جداگانه انجام خواهد شد.

    آذر 25, 1399 در 1:37 ب.ظ

ارسال نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.